vissza
előre

Riasztórendszer tervezés és telepítés

Nube vagyonvédelem: megbízható, szabotázsbiztos riasztórendszerek

Szeretné biztonságban tudni értékeit?

Ne a betörés után szereltessen riasztórendszert, mert akkor már drágább!

riasztorendszerek

Mára az ingatlanok alapvető felszerelésévé váltak a riasztórendszerek. Fontos azonban, hogy mindig megfelelő minőségű eszközöket válasszunk és a kialakítás is szakszerű legyen, mert csak így érhetjük el az elvárt hatásfokot vagyonvédelem terén.

A Nube Kft. vállalja lakások, családi házak, irodák és egyéb ingatlanok riasztórendszerrel való felszerelését. Munkánk során csak a legjobb minőségű eszközöket, anyagokat használjuk és a legmodernebb módszereket alkalmazzuk, hogy riasztó rendszereink mindig hatékonyan, megbízhatóan és szabotázsbiztosan működjenek.

A vezetékes riasztórendszerek mellett megjelentek a vezeték nélküli riasztók is, melyeknek sokkal kisebb a szerelési igénye, így telepítésük nem jár különösebb bontással.

Riasztórendszerek esetében sokféle lehetőség közül választhatunk, hiszen a telepített rendszer típusának kiválasztásakor figyelembe kell vennünk az ingatlan kialakítását és adottságait egyaránt. Épp ezért minden esetben helyszíni felmérést és egyeztetést végzünk, hogy mindig a legmegfelelőbb vagyonvédelmi rendszer kerüljön kialakításra.

Ingatlanunk biztonságát tovább növelhetjük, ha riasztórendszerünket távfelügyeletbe kötjük, mert így a riasztásokról a 24 órás ügyeletben működő diszpécserközpont haladéktalanul értesíti az általunk megadott személyeket és a hatóságokat is.

Zártláncú kamera rendszerek

Nube vagyonvédelem: audiovizuális megfigyelő rendszerek

Akkor nyugodt, ha mindent lát?

Higgyen a szemének, megfigyelő kameráink mindent megmutatnak!

Az IP alapú kamera rendszerek kisebb erőforrás szükséglettel is kiváló képminőséget képesek produkálni, ezért érdemes biztonságtechnikai megoldásként alkalmaznunk az ilyen típusú innovatív vagyonvédelmi rendszereket.

kamerarendszerek

Az IP kamera rendszer előnyei:

 • jobb képminőség
 • képtömörítési eljárás
 • egyszerű gyors adatátvitel
 • optimális hálózat forgalom
 • intelligens kamerák
 • távoli elérés interneten keresztül

Hálózati videó rendszer:

 • digitális hibaalapú adatátvitel
 • egy csatornán kamerakép átvitele
 • könnyű bővíthetőség

Zártláncú IP kamera rendszerek

Nube vagyonvédelem: audiovizuális megfigyelő rendszerek

Akkor nyugodt, ha mindent lát? Higgyen a szemének, megfigyelő kameráink mindent megmutatnak!

zartlancu es ip kamerarendszerek

Napjainkban egyre nagyobb szerepet kapnak a különböző audiovizuális biztonságtechnikai és vagyonvédelem eszközök. Ezek közül a zártláncú megfigyelő rendszereket is sok helyen alkalmazzák. Az ilyen típusú kamera rendszerek felhasználási területe igen szerteágazó a vagyonvédelem terén. Szolgálhatja a tulajdonos érdekeit, aki felszerelteti azokat, de olyan esetekben, ahol közterületeken vagy közösségi helyeken kerül kialakításra, javítja az emberek biztonságérzetét és közérzetét is.

A zártláncú video megfigyelő rendszerek képe bármikor megtekinthető, ráadásul felvételt is készít. Ezt a képet vagy felvételt a megfelelő hozzáféréssel rendelkező személyek a világ bármely pontjáról visszanézhetik.

A megfigyelő rendszerek segítségével lehetőségünk nyílik, hogy ellenőrzésünk alatt tarthassuk a megfigyelt területeket, bárhol is vagyunk. Ennek a vagyonvédelmi rendszernek alapvető elemei a funkciónak megfelelően kiválasztott kamerák, optikák, a különböző képkezelő- és rögzítő berendezések, valamint a megjelenítést biztosító monitorok.

Munkatársaink minden esetben az ügyfél biztonsági elvárásai alapján, az adott szituációhoz maximálisan igazítva tervezik meg és építik ki a kamerás megfigyelő rendszereket. A CCTV kamerás rendszerek felhasználási területe igen szerteágazó. Alkalmasak különböző ingatlanok, objektumok bel- és kültéri megfigyelésére, valamint az események rögzítésére is.

zartlancu es ip kamerarendszerek

A videorendszer biztosítja az események élőképes megjelenítését és archiválását a későbbi feldolgozás számára. A rendszer hatékonyan alkalmazható akár kisebb, akár nagyobb területek megfigyelésére, illetve az események rögzítésére egyaránt.

A Dome kamerák kiváló minőségű képet, programozható működést és távvezérelhetőséget tesznek lehetővé. Az ilyen típusú kamerák alkalmasak akár egy rendszám leolvasására is.

A videó rendszer által szolgáltatott képanyag analóg vagy digitális módon tárolható. Az utóbbi megoldásnál már a rendszerek távoli hozzáférésének biztosítása, valamint az egyes rendszerek egyetlen központból való felügyelete is megoldható.

Tűzjelzőrendszerek tervezése, telepítése

Nube vagyonvédelem: megbízható tűzjelző rendszerek

Önnek nincs szüksége tűzjelző rendszerre? Reméljük nem lesz, de inkább ne játsszon a tűzzel!

tuz

A tűz óriási pusztításokra képes, de egy megfelelően kialakított tűzjelző rendszerrel a káresetek megelőzhetőek. Bármilyen épületről legyen is szó minden esetben gondolnunk kell a megfelelő tűzvédelemre. Érdemes már az ingatlan kialakításánál beterveznünk az intelligens tűzjelző rendszereket, mert ezek segítségével mindenkor biztonságban tudhatjuk értékeinket.

tuzerzekelo

Tűzjelző rendszerek kialakításának folyamata

 • ügyféligények felmérése
 • az ingatlan feltérképezése
 • szakhatósági és társtervezői egyeztetések
 • engedélyezési tervdokumentációk elkészítése
 • tűzjelző rendszer kábelezése, vezetékelése
 • érzékelők és jelzők felszerelése
 • a tűzjelző rendszer üzembe helyezés, programozás
 • rendszer ellenőrzés
 • tűzoltósági átadás
 • szükség szerinti karbantartás

Hő-és füstelvezető rendszerek

A hő-és füstelvezető rendszerek ma már nem hiányozhatnak egyetlen épületből sem.

A forró füstgáz csupán egy térfogatnyi belélegzése a biztos halált jelenti. A leghatékonyabb védekezést a tűz esetén keletkező gázok szabadba vezetésével érhetjük el.

Hő-és füstelvezető rendszereink:

 • kivezetik a füstöt és a toxikus füstgázokat az épületből
 • garantálják a menekülési útvonalak füstmentességét
 • átláthatóságot biztosítanak a helyszínre érkező tűzoltóknak
 • megoldják az épületek szellőztetését, friss levegőt biztosítva ezzel
 • az égési gázok és bomlástermékek eltávolításával az utólagos tűzkárokat csökkentik

Az épületben keletkező tüzeket alapvetően nem lehet megakadályozni, ezért a létesítmények, építmények használatára vonatkozó tűzvédelmi szabályok szigorításáról szóló, az ún. RWA berendezések követelményéről a 9/2008 (II.22.) ÖTM rendeletben határoztak, a rendelet 2008. május 22-től lépett hatályba.

Kollégáink tűzvédelmi szakvizsgával rendelkeznek.

A füst és gázok terjedése egy épületben 


 
Füst-és hőelvezető rendszerelemek:

 • Elektronikus központ (legfontosabb egység, feldolgozza a beérkező jeleket, fontossági sorrendet határoz meg és parancsokat közvetít az RWA egységek felé).
 • Füst- és hőelvezető nyílás (elektromos működtetésű ablakok)
 • Automatikus füst- és hőérzékelők ( a füstgázok gyors felismerése)
 • Külső tűzriasztó (riasztja a tűzoltókat)
 • Kézi jeladó
 • Egyéb kiegészítő rendszerelemek

Vegye komolyan a szigorításokat, ne játsszon az emberi élettel vagy ahogy mondani szokták a tűzzel!

Füstágyú

A tökéletes vagyonvédelmi megoldás otthona, üzlete és értékei számára!

Fél a napjainkban egyre gyakoribb betörésektől és vandalizmustól?

Használjon Ön is füstágyút értékei védelmének érdekében! Ezzel az új kiegészítő szolgáltatással tökéletesítheti vagyonvédelmi rendszerét, amely hatékony megoldás betörés és vandalizmus ellen egyaránt.

A betörők tisztában vannak azzal, hogy a riasztó- és kamerarendszerek nem tudják megakadályozni őket abban, hogy véghezvigyék bűncselekményüket. Ezzel az új eszközzel azonban nem számolnak, hiszen a füstágyú elrejthető. Ennek következtében a betörők stresszes helyzetbe kerülnek, amely menekülésre készteti őket. Mindemellett a vastag köd miatt az elkövető elveszti tájékozódását, s nem hajtja végre a betörést - hiszen amit nem lát, azt nem is tudja eltulajdonítani. A vagyonvédelmi rendszer újbóli betörési kísérlet esetén ismét aktiválódik!

fustagyu Betörés esetén a füstágyú kevesebb, mint fél perc alatt vastag köddel árasztja el azt a teret, amelyben elhelyeztük, nem rongálva a környezetet. Ez a fajta vagyonvédelmi rendszer nem porol, nem hagy nyomot, nem lesznek ragadósak tőle a tárgyak. A füst akár egy órán keresztül is megmarad a levegőben, viszont kevesebb, mint fél óra elegendő a helyiség kiszellőztetésére. A füst szagtalan, és ártalmatlan az egészségre.

A füstágyú előnyei:

 • bárhova egyszerűen és gyorsan kiépíthető
 • megakadályozza a lopást
 • elrettenti a betörőt az újabb betörésektől
 • a füstágyú minimalizálja a potenciális veszteséget
 • nem rongálja környezetét
 • a füstágyú nem ártalmas az egészségre

Kaputechnika

Nube vagyonvédelem: kaputechnikai megoldások minden esetre

Eső, hó, sár, sötét utca?
Csak a saját udvarán, garázsában szeretne kiszállni járművéből?

kaputechnika

A távirányítással működő kapuk kényelmi és biztonsági szempontból is igen hasznosak, mert nem kell elhagynunk a járművünket, csak saját udvarunkon vagy garázsunkban. A modern kaputechnológiáknak köszönhetően ma már szinte bármilyen kapu automatizálható, akár utólag is. Működés alapján négy kaputípust különböztetünk meg szárnyas kapu, toló kapu, szekcionált- és billenő garázsajtó. Elsődlegesen ez határozza meg, hogy milyen kapumozgató automatikát kell alkalmazni. A fentieken kívül még nagyon sok szempontot kell figyelembe vennünk egy kapuautomatizálás megtervezése során, ezért előzetesen mindenképpen fel kell mérnünk a lehetőségeket és az igényeket.

Struktúrált hálózat tervezése, felépítése

Strukturált hálózatok a megfelelő információáramlásért

Épít, felújít, irodát alakít ki? Mindenre gondolt? A hálózatokra is?

strukturalt halozat

Strukturált hálózat kialakítása ma már elengedhetetlen egy cég hatékony működéséhez, de otthonában is élvezheti ennek előnyeit. Egy megfelelően kiépített strukturált hálózat hosszú távra biztosítja a bővíthetőség, valamint a gyors és megbízható adatátvitel lehetőségét, ezzel teremtve meg a hatékony és gyors munka alapfeltételeit. A strukturált hálózatok szabványos elemekből épülnek fel, ami lehetővé teszi a végpontok többcélú felhasználását és áthelyezhetőségét is.

Strukturált hálózat segítségével működtethetünk: strukturalt halozat

 • PC hálózatokat
 • Telefon rendszereket
 • Video- és IP telefon rendszereket
 • Biztonsági- és kamera rendszereket
 • Beléptető és egyéb rendszereket

Előnyök:

 • gyorsabb, egyszerűbb irodai munka
 • hatékony egymás közti adatkommunikáció
 • biztonságos adatáramlás
 • a hálózat segítségével az összes számítógép számára megosztható az Internet hozzáférés anélkül, hogy minden egyes készülék után külön havidíjat kellene fizetni a szolgáltató felé
 • energia, idő és pénz megtakarítás

Társaságunk a teljes strukturált hálózat kiépítését elvégzi, az ehhez kapcsolódó szaktanácsadással, fejlesztéssel és karbantartással, valamint a PC hálózat kiépítésének megtervezésével. Hálózatokat úgy tervezünk, hogy azok a jelenlegi elvárásoknak tökéletesen megfeleljenek és rendelkezzenek plusz tartalékokkal is.

Beléptető és munkaidőnyilvántartó rendszerek

Nube vagyonvédelem: munkaidő nyilvántartó és beléptető rendszerek

Szeretné nyomon követni a munkahelyi történéseket már a belépéstől? Törekszik a munkahelyi folyamatok egyszerűsítésére, automatizálására?

Beléptető rendszerek képesek a jogosulatlan belépések megakadályozására, lehetővé teszik a dolgozók azonosítását, illetve a munkaidő nyilvántartást. Az alkalmazottak csak azonosítás után léphetnek be a vállalat telephelyére, így rendszerünk megszünteti a jogosulatlan belépéseket. Emellett ez a vagyonvédelmi rendszer méri és rögzíti a munkaidő alatti ki- és belépések számát, elvégzi kódos személyek, gépjárművek azonosítását, valamint munkaidő nyilvántartást készít.

A munkaidő nyilvántartó és beléptető rendszer előnyei

munkaido nyilvantarto rendszerek A beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszer a dolgozók beléptetését, az épületek, szintek közötti mozgás figyelését, ajtók, sorompók és más biztonságtechnikai berendezések vezérlését képes ellátni. Alkalmas különböző jelenlétek kimutatására, jelenléti ívek elkészítésére, megadott személyre, egységre, szabadon választott időintervallumra vonatkozó összeállítására.

A rendszer modulárisan építhető fel intelligens részegységekből. Telepítése és bővítése könnyen kivitelezhető.

A beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszert - a moduláris felépítés miatt - a kisvállalkozásoktól a több ezer főt foglalkoztató és sok telephellyel rendelkező nagyvállalatokig bárki alkalmazhatja.

Hangtechnika, hangosítási rendszerek

Nube vagyonvédelem: korszerű hangosítási rendszerek

Minőségi, tiszta hangzás recsegés nélkül?

hangtechnika

Nagyobb középületeknél, irodaházakban, bevásárlóközpontokban nagyon fontos szerepe van a tömeges információközlésnek, melyre az ipari hangosítás jelent megoldást. A hangosítási rendszerek bel- és kültérre egyaránt alkalmazhatóak, vezérlésük központilag történik. Képesek előre felvett szövegeket, reklámokat tárolni, de természetesen élő hang közvetítésére is alkalmasak.

A hangtechnikai- és hangosítási rendszereknek bizonyos esetekben fontos szerepe van, de emellett komfort célokat is szolgálnak. Fontos, hogy már a tervezés során az épület fizikai adottságaihoz igazodva kerüljön megtervezésre a hangosítási rendszer, mert csak így érhető el a megfelelő hangminőség.

Előfordult már Önnel, hogy a rossz minőségű hangosítás miatt nem értette a tájékoztatást vagy élvezhetetlenné vált az előadás, amin részt vett? Kerülje el, hogy az Ön cégénél is előforduljon ilyen eset.Bízza hangosítási rendszerének kiépítését profikra!

Fontos pontosan meghatároznunk, hogy milyen célra kívánjuk használni a hangosítást, mert a megfelelő kialakítás csak ez alapján valósítható meg. A többféle minőségi kategória a hangrendszerek esetében is hatalmas különbségeket rejt magában, a beszéd vagy zene érthetősége, hangereje, torzítása vagy éppen torzításmentessége múlhat rajta.

Nővérhívó rendszerek

Nube vagyonvédelem: nővérhívó és vészjelző rendszerek

Egészségügyi, speciális ingatlan beruházást végez?

noverhivo rendszerek

Sok olyan intézmény van (különböző egészségügyi intézmények, idősek otthona, stb.) ahol a bentlakóknak lehetőséget kell biztosítani, hogy szükség esetén az ágyukból közvetlenül tudják értesíteni a nővéreket, ápolókat vagy az egyéb segítő személyzetet.

A fenti funkció ellátására alkalmas vészjelző rendszerek kialakítását, pontos tervezés kell, hogy megelőzze. A nővérhívó rendszer kiépítését - összhangban az elektromos hálózat többi elemével - már a kivitelezés megfelelő fázisában meg kell kezdeni.

A tökéletes védelem telephelye, birtoka számára

unios_tamogatas

Állatlopás? Birtokháborítás? Munkagéplopás?

Tökéletesítse telephelyének, birtokának védelmét most Európai Uniós támogatással!

 • Erős és félelmetes, de nem életveszélyes. Az Elektromos Kerítés átmenetileg garantáltan cselekvőképtelenné teszi a birtokháborítókat.
 • Folyamatosan aktív. Más rendszerektől eltérően az Elektromos Kerítés nem csak jelez, hanem fizikailag megakadályozza a behatolást.
 • Pszichikai és fizikai akadály egyszerre. Nehéz megmászni és még félnek is tőle.
 • Az Elektromos Kerítés önmagában komoly akadály, mert kevés dologtól tartunk jobban, mint egy brutális áramütéstől.
 • Az Elektromos Kerítés megsokszorozza az erejét jelenlegi védelmének, anélkül, hogy új kerítést kellene építenie. Felszerelhető a meglévő kerítésre.
 • Csak az illetéktelen behatolókra sújt le. Az Elektromos Kerítés a főkerítésen belül található, így az illetéktelen személynek a kerítéssel való érintkezés előtt el kell követnie a birtokháborítást.
 • Nincs szükség őrjáratozásra. Az alkalmankénti őrjáratot könnyű kijátszani, ám az Elektromos Kerítés folyamatosan véd és azonnal jelez, ha valaki rövidre zárja a rendszert.
 • Áramszünet esetén is számíthat a tökéletes védelemre. A készülék ilyen esetekben is tovább működik a beépített akkumulátorának köszönhetően.
Hogyan mérhet 9000 Volt erősségű elektromos csapást illetéktelen birtokháborítóira - teljesen legálisan - , most Európai Uniós támogatással?

 

Tökéletesítse vagyonvédelmi rendszerét és helyezzen elektromos védelmet a meglévő kerítésére!

Igényeljen kötelezettség nélküli ingyenes konzultációt pályázatírónkkal!

Kérem keressenek fel és tájékoztassanak, milyen pályázati források állnak rendelkezésre birtokom, telephelyem védelmével kapcsolatosan!

 

Tökéletesítse meglévő biztonságtechnikai rendszerét!

Az elektromos kerítés bemutatása

elektromos kerites A legtöbb, elterjedten alkalmazott biztonsági rendszer azután aktiválódik, miután a behatoló belépett a birtok vagy intézmény területére. Az érzékelők kialakításától és a rendszer tudásától függően több másodperc, akár percek is eltelhetnek, mire a tulajdonos vagy a járőrszolgálat intézkedni tud. Ez idő alatt a behatoló jelentős anyagi kárt okozhat. A kültéri vagyonvédelmi rendszerek feladata, hogy még az objektum elérése előtt tájékoztassák a tulajdonost a behatolás tényéről. A különböző lépésérzékelők, drótkerítés felügyelők vagy infrasorompók képesek ugyan jelezni a behatolást, viszont nem képesek megelőzni azt. Az elektromos kerítésvédelem tovább mutatva az említett eszközökön, olyan fizikai és pszichológiai akadályt állít, mely elijeszti az illetéktelen személyt, még a behatolás előtt.


Az elektromos kerítés tökéletes választás, mert:
 • Mind vizuálisan, mind fizikailag elrettenti a leendő behatolót, így sok spontán bűncselekményt és törvénysértést megelőz.
 • Egy érzékelő folyamatosan figyeli a kerítésben lévő feszültséget és észlel minden beavatkozást, így lehetőséget nyújt biztonsági intézkedésekhez (pl. riasztócsengők, fényjelzések, vonal a biztonsági céghez vagy előprogramozott telefonszám, stb.)
 • elektromos kerites
 • Mivel az elektromos vezetékek a főkerítésen belül vannak, az illetéktelen személynek el kell követnie a birtokháborítást, mielőtt érintkezésbe kerülne az árammal, ami a vezetékben van.
 • E rendszer hatékonysága kiküszöböli a biztonsági őrjáratok szükségességét, mivel az őrjárati rendszer által nyújtott időszakos megfigyeléstől eltérően, szükség esetén 24 órás biztonságot is ad.
 • Áramkimaradások esetén a rendszer tovább működik, köszönhetően a beépített akkumulátornak.
 • A biztonsági kerítés legnagyszerűbb sajátossága, hogy más biztonsági rendszerekhez képest az időjárási viszonyokkal szemben messzemenően közömbös, így a téves riasztások nagy biztonsággal kizárhatók.
elektromos kerites elektromos kerites elektromos kerites elektromos kerites