vissza
előre

általános információk

Energiatakarékosság

energiatakarékosság
okosház csomag

Okos ház csomagok

Távoli vezérlés

távvezérlés
#

RF és BUS kialakítás

energiamegtakarítás

Intelligens fűtés

hűtés
világítás

Intelligens világításvezérlés

Intelligens hűtés

fűtés
légkondi

Intelligens szellőztetés és légtechnika

kényelem

Multimédia és intelligens hangrendszer

hang
házimozi

Moziszoba

Intelligens zsaluzia és redőnyvezérlés

zsaluzia
locsoló

Intelligens öntözőtechnika

Intelligens medencevezérlés

medence
jacuzzi

Intelligens jacuzzivezérlés

biztonság

Videó kaputelefon

videótelefon
füstérzékelő

Füstérzékelő rendszerek

Tűrérzékelő rendszerek

tűzérzékelő
automata ajtó

Automata kapuk, ajtók

IP kamera rendszerek

IP kamera
Beléptető

Beléptető rendszerek

Riasztórendszerek

vissza

okos telefon, tablet, laptop, pc, vezérlés, szabályzás, okos intelligens, smart home

medenceautomatizalasokosotthonrendszer

Minden egy kezelőfelületen
Egy intelligens otthonban a medence vezérlés is részét képezheti az épületautomatika rendszernek, amin keresztül minden funkciót egy kezelőfelületen keresztül vezérelhetünk legyen szó a helység világítás vezérléséről a medence szivattyúinak elindításáról vagy leállításáról esetleg a medence hőfokának beállításáról.
medence, vízhőfok, szabályzás, uszoda vezérlés

medenceuszodavizhofokszabalyzasautomatika

Vízhőfok szabályzás
A medence vízhőfokának szabályzása gyakori kérés megrendelőink részéről. Ugyan sokan kérik, hogy előre megadott hőmérsékletet tartsunk a medencében, azonban a lehetőségünk biztosított, hogy egy hidegebb téli napon megemeljük, míg egy melegebb nyári napon lehűtsük a medencénkben található víz hőmérsékletét.
távoli vezérlés, távoli elérés, vezérlés, szabályzás, automatizálás

automatizaltmedenceuszodatavolivezerles

Távoli vezérlés
Az intelligens házak egyik nagy előnye, hogy biztosítják a távoli vezérlés lehetőségét, így nem szükséges otthon lennünk ha meg szeretnénk változtatni a medencénk hőfokát vagy az uszodában feljebb szeretnénk emelni a hőmérsékletet mire hazaérünk a munkából.
uszodatechnika, uszoda vezérlés, medence vezérlés, automatika medence és uszoda számára

uszodaautomatizalasmedenceszivattyuinditasvezerles

Szivattyúk vezérlése
Ha az automatika rendszerre kötjük a medence vezérlését, a szivattyúk működését a rendszer automatikusan elvégzi helyettünk, így semmit sem kell tennünk az energiatakarékos működés érdekében és az okos otthon rendszer komoly összeget takarít meg számunkra elektromos áram és vízfogyasztás területén is.
szellőztetés, szellőzés, páratartalom szabályzás, légcsere, uszoda, medence

szelloztetesmedenceuszodaparasodasszabalyzas

Szellőztetés, légcsere
Az intelligens épületautomatika rendszer képes önállóan szabályozni az uszoda részleg szellőztetését. Ha az okos otthon automatika úgy érzékeli, hogy légcsere szükséges, a rendszer automatikusan beindítja a szellőztető berendezést, ezzel pedig friss levegőt áramoltat az uszoda helységbe.
párakicsapódás, entalpia, szabályzás, meggátolás, megszüntetés

parakicsapodasentaepiaerzekelesuszodamedence

Párakicsapódás érzékelés
Az automatika rendszer képes megszüntetni otthonunk uszoda részlegének a bepárásodását is. Intelligens érzékelőkkel bővítve az okos otthon rendszert szabályozni tudjuk a fűtési és hűtési rendszerek intenzitását valamint igény esetén el tudjuk indítani akár a szellőztető rendszert is.
fogyasztásmérés, víz felhasználás mérés, smart metering

uszodamedencevizfogyasztasmeres

Fogyasztásmérés
Az intelligens épületautomatika lehetőséget kínál a fogyasztásmérésre is. Okos fogyasztásmérő berendezésekkel folyamatosan nyomon követhetjük medencénk víz felhasználását, arról grafikonokat és kimutatásokat készíthetünk, amivel további lépéseket tehetünk a még jobb energiamegtakarítás érdekében.
világítás vezérlés, LED szalag vezérlés, RGBW szabályzás, uszodákhoz

vilagitasfenyeroszabalyzasdimmeles

Világítás vezérlés - RGBW
Az uszoda helységben is helyezhetünk el LED szalagokat, amiknek az RGBW szabályzását az automatika rendszer kiválóan kezeli. RGBW vezérléssel a hangulatunkhoz megfelelő színekben pompázhat otthonunk uszoda részlege. Télen kellemes lehet egy melegebb szín, míg nyáron élénkebb hangulatot varázsolhatunk.
fényerőszabályzás, dimmelés, világítás vezérlés, uszoda, medence

uszodavilagitasvezerlesRGBWszalagLED

Világítás vezérlés - Fényerőszabályzás
Az uszoda részlegben a világítási körök fényerőszabályzása (dimmelése) a még kellemesebb hangulat elérése érdekében fontos. Ha szeretnénk félhomályban úszni, akkor nem kell mást tennünk csak a kezelőfelületen található csuszkán beállítjuk hogy mekkora fényerőt szeretnénk és már élvezhetjük is a hangulatfényt.
hűtés vezérlés, klíma vezérlés, hűtés szabályzás

intelligenshutesvezerlesuszodaautomatika

Hűtés vezérlés
Az okos otthon rendszerrel nem csak a házban található hűtési rendszereket tudjuk vezérelni, de célszerű az uszoda részleg hűtési rendszerét is integrálni az automatikába. így a lehető legenergiatakarékosabban hűthetjük a helységet, és mire hazaérünk az uszodában már a megfelelő hőmérséklet vár minket.
fűtés vezérlés, fűtési rendszer, intelligens fűtés vezérlés, fűtés szabályzás

intelligensfutesvezerleszsabalyzasautomatika

Fűtés vezérlés
Otthonunknak nem csak a medence víz hőfokát állíthatjuk be, de előre megadhatjuk, hogy pontosan hány fokot szeretnénk az uszodában, mikorra el szeretnénk kezdeni használni medencét. A rendszer energiatakarékosan, teljesen önmagától szabályozza a hőmérsékletet, nekünk csak élveznünk kell a kikapcsolódást.
multimédia, zenei csatornák, intelligens hangrendszer, audio rendszer

multimediaaudiorendszervezerles

Multimédia
Zenei zónák kialakításával a medencében úszkálva sem kell megválnunk kedvenc zenéinktől vagy rádió csatornáinktól. Intelligens hangrendszerek által egy gombnyomásra tudjuk az uszoda hangszóróira küldeni amit szeretnénk, sőt video kaputelefonunk és telefonunk is a medence helység hangrendszerére csöröghet be.
időzítés, programok, okos otthon, intelligens ház, smart home

idoprogramokbeallitasauszodamedence

Időprogramok
Valószínű, hogy nem minden nap használjuk medencénket. Erre az intelligens épületautomatika remek lehetőséget biztosít, mivel megadhatjuk számára, hogy csak minden másnap fűtse fel a helységet és emelje meg a víz hőfokát az általunk elvártra a többi napon pedig egy készenlét módban tartsa azokat.

előre
medence vezerles
vissza

intelligens jacuzzi vezérlés, pezsgőfürdő vezérlés és szabályzás

intelligensjacuzzivezerlesokostelefon

Irányítás okos eszközről
Az intelligens házakban okos eszközeinken keresztül is tudjuk vezérelni jacuzzi és pezsgőfürdő kádjainkat. A legtöbb jacuzzi vezérlését integrálni tudjuk intelligens rendszereink központi egységébe, így amellett, hogy távolról is el tudjuk indítani a működést nem kell magunknál tartani bármilyen távirányítót, elegendő a telefonunkon a kiválasztott gombra nyomni és máris választhatunk a funkciók között!
vízhőfok érzékelés, hőmérséklet érzékelés és szabályzás, jacuzzi, pezsgőfürdő hőszabályzás

pezsgofurdohofokszabalyozasvizhomerseklet

Hőfokszabályzás
A medencékben nélkülözhetetlen a számunkra kellemes vízhőmérséklet folyamatos szinten tartása. Az intelligens vezérlő rendszerek által a víz hőfokát akár tized fokos pontossággal is be tudjuk állítani. A szabályzási mechanizmusoknak köszönhetően a rendszer folyamatosan méri és érzékeli a víz lehűlését és automatikusan, külső beavatkozás nélkül is megteszi a szükséges beavatkozásokat.
világítás vezérlés, LED szalag vezérlés, RGBW vezérlés, jacuzzi, wellness

intelligensfenyeroszabalyzasvilagitasdimmeles

Hangulatfények - RGBW
Annak érdekében, hogy még könnyebben ellazulhassunk a jacuzzi vagy pezsgőfürdő medencénkben esetleg a zuhanykabinban a hangulatvilágítás nagy segítségünkre lehet. Intelligens világítási rendszerünk számára megadhatunk előre programozott hangulat sémákat, melyek közül választhatjuk ki a számunkra megfelelő jelenetet, így egyetlen gomb megnyomásával is elő tudjuk hívni azokat.
szelepek nyitása zárása vezérlése, wellness, szauna, jacuzzi

pezsgofurdomedencevezerlesszabalyzas

Szelepek vezérlése
Habár meglévő szabályozási rendszereket is képesek vagyunk integrálni az intelligens épületautomatikai rendszerekbe, de egyedi igények esetén akár teljesen új mechanizmusokat is ki tudunk alakítani. Az automatika által akárcsak a fűtési körök esetében ki-be kapcsolhatjuk a motoros szelepeket, így minden esetben elő tudjuk állítani a kívánt hőmérsékletet. Az irányítás tableten és okos telefonon keresztül is történhet.
fényerőszabályzás, dimmelés, világítás vezérlés

jacuzzimedencevilagitasvezerles

Világítás fényerőszabályzás
Egy wellness részlegben rendkívül fontos, hogy a világítási képek is segítsék a megfelelő ellazulást és relaxációt. Ennek érdekében Megrendelőink az RGBW szalagok szabályzása mellett a világítási körök fényerőszabályzását (dimmelését) is gyakran igénylik. Okos eszközeinken vagy a központi kezelőfelületen keresztül egy egyszerű csuszkán állíthatjuk be, hogy a hangulatunkhoz milyen mennyiségű fényre van szükségünk.
távoli vezérlés, távoli elérés, okos otthon, okos ház, intelligens otthon, épületautomatika

jacuzzimedencetavolivezerleseokosotthon

Távoli vezérlés
Az intelligens házak egyik legnagyobb előnye az egy kezelőfelület mellett a távoli vezérlés lehetősége. Nem szükséges fizikailag az otthonunkban lenni internet segítségével a világ bármely pontjáról elérjük az okos ház központját, aminek megadva a parancsot elvégzi kérésünket. Ha a munka befejeztével relaxálni támad kedvünk már elinduláskor elindíthatjuk a jacuzzi programot és mire hazaérünk már mehetünk is kikapcsolódni.

előre
jackuzi
vissza

Időzített öntözés, locsolás, intelligens öntözés, automata locsolás vezérlés

idozitettontozes

Időzített öntözés
Öntözéstechnikai szempontból a leggyakoribb kérés, hogy előre megadott időközönként hozzuk működésbe a kerti locsolórendszert. Célszerű egy időpontot megadni reggelre, mielőtt túl nagy lenne a napsugárzás és estére amikor az egész napos napsütés kiszárította a kerti növényeket. Automata öntözés segítségével soha nem felejtjük el meglocsolni növényeinket a rendszer ezt magától elvégzi helyettünk.
időjárás állomás, öntözőrendszer, locsolórendszer, intelligens

idojaraserzekeloallomasontozestechnika

Időjárás állomás
Az intelligens öntözőrendszerek nagy előnye, hogy akár időjárás állomással is összekapcsolhatóak. Rendszerünk a beérkezett értékek alapján számolja ki, hogy pontosan mekkora mennyiségű vízre van szükség az adott időjárási körülmények között. Ha úgy érzékeli hamarosan esőre fordul az idő késlelteti a locsolást, ha azonban megbizonyosodott róla, hogy a közeljövőben nem fog érkezni csapadék az előre beállított időpontban elkezd öntözni.
intelligens öntözőrendszer, talajszonda, automata locsolás és öntözés

intelligensontozorendszertalajszonda

Talajszonda
A talajszonda és a levegőnedvesség mérők rendkívül pontos értékeket biztosítanak számunkra arról, hogy kertünkben mennyi nedvesség párolgott el a talajból, így megadja azt hogy szükséges az öntözés vagy sem. Amellett, hogy segít megelőzni a túllocsolás által keletkezhető talajgombák elszaporodását, intelligens kerti öntözőrendszerünkkel összekapcsolva további költségcsökkentést érünk el mivel nem locsolunk feleslegesen.
szökőkút vezérlés, automata szökőkút, szökőkút vezérlés

automataszokokutvezerles

Szökőkút vezérlés
Az automatizált szökőkút szintén az épületautomatizálás részét képezi annak ellenére, hogy nem az épületben található. Az automatizált szökőkút képes az öntözőrendszer hálózatát használni, mivel az eszköz pontosan, amely a szökőkutat vezérli ugyan abban a kapcsoló szekrényben található, mint bármelyik másik aktor. Amennyiben a szökőkútba van beépített fénytechnika szintén egy gombnyomással tudjuk aktiválni azt.
intelligens locsolórendszer vezérlés és szabályzás

intelligenslocsolorendszervezerles

Jelenlét szimuláció
Egy intelligens épületben az öntöző rendszerek a biztonsági rendszer szervez részét is képezik. A kamera rendszerrel és a beléptető rendszerrel összekapcsolva ha hosszabb időre nem tartózkodunk otthon épületünk a jelenlét szimulációnak köszönhetően bizonyos időközönként be majd kikapcsolja a locsolást, ezzel is megtévesztve az illetéktelen behatolókat és azt a képet festi feléjük, hogy jelen vagyunk és elindítottuk a locsolást.
locsolórendszer és öntözőrendszer vezérlés

intelligensontozorendszervezerlese

Egy kezelőfelületen keresztül
Kertünk összes eszközét egy központi kezelőfelületen keresztül vezérelhetjük legyen szó a locsolórendszerről a kerti szökőkútról vagy a kerti világításról. A hagyományos fali multifunkciós eszközökön túl az intelligens öntözéstechnika lehetőséget biztosít okostelefon, tablet, laptop vagy PC-n keresztüli vezérlésre. De ennél többet is tud, hisz internet eléréssel a világ bármely pontjáról felügyelhetjük és vezérelhetjük kerti öntözőrendszerünket.
távoli vezérlés, távoli elérés, intelligens öntözéstechnika

locsolorendsezrtavolivezerlestavolielinditas

Távoli vezérlés
Ha nem vagyunk otthon, akkor is vezérelhetjük kertünk öntözőrendszerét. Az intelligens épületautomatika által okos eszközünkről internet segítségével elküldjük a parancsot otthonunk routerének, ami a kérést továbbítja az eLAN router felé, ami kiadja az utasítást a berendezéseknek. Ez persze nagyon le van egyszerűsítve, de lényeg hogy minden intelligensen vezérelhető kerti eszközünket irányíthatjuk interneten keresztül, így nem szükséges otthon lennünk.
öntözőrendszer víz fogyasztás mérés

ontozorendszervizfogyasztasmeres

Vízfogyasztás mérés
Intelligens öntözőrendszerekkel folyamatosan nyomon követhetjük, hogy a rendszer mennyi vizet használt fel az egyes locsolások alkalmával, ami mellett akár az öntözési körök külön vízfogyasztását is mérhetjük. Heti, havi és éves kimutatásokat készíthetünk ami hatalmas segítség lehet ha szeretnénk figyelemmel kísérni intelligens otthonunk vízfogyasztását és elemezni szeretnénk hogy hol tudunk nagyobb energiamegtakarítást elérni.

előre
ontozo-rendszer
vissza

intelligens redőnyvezérlés, redőnymozgatás, zsaluziavezérlés

intelligensredonyvezerlesredonymozgatas

Fel-le mozgatás
A klasszikus redőnyvezérlés alapvetően nem különbözik sokban az intelligens redőnyvezérléstől, nyilvánvalóan kényelmi funkciónak számít, amivel még időt is megtakaríthatunk. A lényeg, hogy gombnyomás hatására fel vagy lehúzzuk redőnyeinket, rolóinkat. Lehetőségünk van beállítani a redőny mozgató motorok kifutási idejét így biztosan nem erőltetjük meg a motorokat.
lamella dőlésszög szabályzás, intelligens redőnyvezérlés, zsaluzia vezérlés, zsaluzia lamella szabályzás

dolesszogintelligensredonyvezerles

Dőlésszög módosítás
Az intelligens redőnyvezérlés biztosítja a lehetőséget a redőnyök vagy rolók dőlésszögének módosítására is. Általában előre programozott értékeket javaslunk, így gombnyomás hatására előre beállított dőlésszögeket kapunk az árnyékolóktól. Délelőtt inkább lefelé célszerű állítani a redőnyök dőlésszögét, délután pedig felfelé, így minden esetben megfelelő mennyiségű fény juthat a helységbe.
intelligens automata redőny és zsaluzia mozgatás

automataredonyfelhuzas

Reggeli ébresztő
Az intelligens árnyékolástechnika segíti reggeli ébredésünket. Előre programozott időponttól kezdve lassan, fokozatosan húzza fel otthonunk a kiválasztott helységek redőnyeit és árnyékolóit, így biztosítva számunkra a még jobb ébredést. Mire felkelünk minden redőny felhúzott állapotban van és a beszűrődő fény nem hat zavaróan ébredésünkre.
csoportos redőnyvezérlés automatika és smart home redőnymozgatás által

csoportosredonyvezerles

Csoportos redőnyvezérlés
A csoportos redőnyvezérlés akkor hasznos, ha nem szeretnénk minden helység minden egyes redőnyét külön-külön felhúzni, hanem egy gombnyomással akarjuk ezt megtenni. A programozásnak köszönhetően meg tudjuk adni intelligens rendszerünknek, hogy melyik árnyékolókat hozza mozgásba adott gomb megnyomására.
időjárás figyelés redőny és zsaluziavezérlés, szélerősség mérés

automataredonymozgatasidojarasallomas

Időjárás általi mozgatás
Az intelligens redőnyvezérlésnek köszönhetően fűtési és hűtési energiát takaríthatunk meg. Okos otthonunk érzékeli a rendszerbe integrált időjárás érzékelő állomást és hidegebb időjárás esetén vagy előre programozott értékekig zárja a redőnyöket, míg melegebb idő esetén jobban nyitja a redőnyöket, hogy segítse a beszűrődő napsugárzást, ezzel melegítve fel otthonunk belső tereit.
redőny automatika, árnyékoló vezérlés, zsaluzia automatika

redonyautomatika

Szél és vihar érzékelés
Okos otthonunk segít megelőzni az anyagi károkat. Ha épületünk heves vihart vagy széllökéseket érzékel, beindítja védelmi mechanizmusát és automatikusan lehúzza az épület redőnyeit. Ezáltal megelőzi a lehetséges veszélyhelyzeteket, hogy egy fagally vagy bármi más tárgy az ablakokon sérülést okozzon. Ez persze csakúgy mint a többi intelligens otthon funkció egy lehetőség, melyet igény esetén egy gombnyomással felülírhatunk.
automata redőnymozgatás,jelenlét szimuláció és biztonság technika

automataredonymozgatasjelenletszimulacio

Jelenlét szimuláció
Az automata árnyékoló és redőnyvezérlés hasznos lehet otthonunk biztonság szempontjából is. Ha hosszabb ideig nem tartózkodunk otthon, a jelenlét szimuláció gomb megnyomásával az épület előre programozott aktivitásokat generál. Bizonyos időközönként felkapcsolja az egyes helységek világításait és életszerű helyzetet produkálva mozgatja a redőnyöket.
okos árnyékolásvezérlés, zsaluziák vezérlése, "redőnyvezérlés intelligensen

intelligensredonyvezerles

Egy kezelőfelületen keresztül
Az intelligens redőnyvezérléssel nem kell minden egyes redőnyünkhöz egyesével odamennünk annak érdekében, hogy fel vagy le húzzuk azokat. Ezt megtehetjük egy központi kezelőfelületen keresztül is. A hagyományos gombnyomás is megmaradhat, intelligens villanykapcsolók által, de okos eszközeinken keresztül is irányíthatjuk árnyékolóinkat.
távoli vezérlés, távoli elérés, intelligens árnyékolástechnika

tavoliredonyarnyekolovezerles

Távoli redőnyvezérlés
Egy intelligens házban akárcsak a televíziónkat a redőnyöket is vezérelhetjük távolról. Ha a rendszer számára nincs előre beállított időpont, hogy mikor és milyen feltételek mellett húzza le az árnyékolókat a központi kezelőn keresztül megtehetjük mi magunk is anélkül, hogy fel kellene állnunk kényelmes karosszékünkből vagy fotelunkból.
redőnyvezérlés, árnyékolástechnika, biztonságtechnika

tavozasgomb

Távozás gomb
A “távozás gomb” funkció azok számára jó döntés, akik szeretik otthonunk árnyékolóit lehúzva tudni távollétünkben. Akár egy fali nyomógomb, akár valamelyik okos készülékünkön a parancsot kiadva otthonunk automatikusan lehúzza az összes redőnyt, ezzel óvva házunk biztonságát a behatolókkal és kíváncsi szemekkel szemben.

előre
zsaluzia vezerles
vissza

Intelligens projektor vászon kialakítása, multimédia rendszer automatizálás

projektorautomatikusmozgatasaokosotthonrednszerrel

Projektor mozgatása
A projektor vászon mozgatása történhet az okos otthon rendszer kezelőfelületén keresztül is, így egy gombnyomásra tudjuk a vásznat a vetítés megkezdésekor leereszteni vagy a film befejezésekor felhúzni. Sőt, ha okos otthonunk rendszerébe van mindez integrálva, mindezt akár automatikusan is elvégzi a rendszer ha a film befejeződött, nekünk nek kell mást tennünk csak élvezni a filmet.
Projektor ki be kapcsolása automatikusan

projektorkibekapcsolasaautomatikusan

Projektor - On/Off
Intelligens otthon rendszerünkkel még azt sem kell megtennünk, hogy megfogjuk a projektor távirányítóját és a film megkezdésekor bekapcsoljuk és befejezéskor kikapcsoljuk azt. Elegendő megadnunk az okos ház vezérlő számára, hogy filmet szeretnénk nézni és a rendszer magától automatikusan már vezérli is a projektor, bekapcsolja azt és leereszti a vetítővásznat. Ez aztán a kényelem!
Moziszoba világítási körök fényerőszabályzása

moziszobavilagitasfenyeroszabalyzas

Világítás fényerőszabályzás
Az okos otthon rendszerek abban segítségünkre lehetnek ha nem szeretünk teljes sötétségben filmet nézni és csak a világítási körök fényerejét szeretnénk szabályozni (dimmelni). A kezelőfelületen egyszerű csúszkával tudjuk megadni a világítótestek számára, hogy az adott pillanatban milyen mértékű fénymennyiségre van szükségünk, ami illeszkedik a film hangulatához.
Világítás RGBW szabályzás okos ház rendszerekkel

vilagitasrgbwszabalyzasautomatizalasmoziszoba

Világítás - RGBW szabályzás
Egy horror filmhez remekül mutathat ha mondjuk vörös fényben pompázik a moziszoba plafonján található LED szalag. Egy romantikus filmehez viszont jobban illeszkedik egy lila szín. Okos otthon rendszerrel ezt könnyedén meg tudjuk tenni és gyakorlatilag bármilyen színt kikeverhetünk okos eszközeinken amit úgy érzünk illeszkedik a film hangulatához.
Moziszoba audio rendszer és hangrendszer vezérlés

audiorendszervezerleshangrendszerszabalyzas

Hangrendszer vezérlés
Ha már moziszobáról beszélünk, elengedhetetlen hogy megfelelő minőségű hangrendszer is legyen a helységben. Az intelligens otthon rendszerek számára gyakorlatilag minden olyan funkciót meg tudunk tanítani ami a távirányítón is megtalálható legyen az hangerőváltoztatás, hangszórók kiválasztása vagy akár új szám vagy film lejátszása.
Redőnyvezérlés automatizálás okso moziszobákban

intelligensredonyvezerlesokosmoziszobaautomatizalas

Redőnyvezérlés
A moziszobában azzal sem kell foglalkoznunk, hogy külön-külön minden redőnyt lehúzzunk a film megkezdésekor vagy felhúzzunk ha befejeztük. Jelenetek kialakításának köszönhetően ezt akár össze tudjuk kapcsolni másik funkciók elindulásával is, így ha elindítjuk a moziszoba funkciót intelligens otthonunk ezt magától végzi el helyettünk.
Intelligens fűtésvezérlés és hűtésvezérlés

intelligensfuteshutesvezerlesklimaszabalyzas

Hűtés és fűtés szabályzás
Egy intelligens otthonban semmit sem kell tennünk annak érdekében, hogy a megfelelő hőmérsékleti értéket élvezhessük az adott helységekben. Ha a házban 21 fok van, de mozizás közben jobban szeretjük a 23 fokot, ezt elegendő csak egyszer megadnunk a rendszer számára az automatikusan minden körülmény között ezt biztosítja számunkra, legyen kint hidegebb vagy melegebb.
Okos otthon kezelőfelülete moziszoba funkciók

mindenegyfeluleten

Minden egy kezelőfelületen
Gyakran teszik fel Megrendelőink a kérdést, hogy mitől okos egy okos otthon rendszer. A válasz egyszerű. Egy igazán intelligens rendszerben minden funkciót összehangoltan és egyetlen kezelőfelületen keresztül tudunk vezérelni. Nem kellenek külön távirányítók, nem kell másik applikációkat megnyitnunk, mert minden amit szeretnénk használni egy központi felületen van!
riasztó rendszer aktiválás

riasztorendszeraktivalas

Riasztó aktiválás
Mozizás közben is biztonságban érezheti magát, intelligens otthona a film elkezdése pillanatában a házat automatikusan beriasztja, így nem kell tartania hogy ha túl hangosan nézi a filmet vagy esetleg közben elalszik a ház védtelen marad a behatolókkal szemben. Ki szeretne menni a mosdóba? A zónákat úgy alakítjuk ki, hogy ennek semmi akadálya nem lesz a házon belül szabadon mozoghat!
Jelenlét szimuláció az intelligens otthonban

jelenletszimulaciointelligenshazak

Jelenlét szimuláció
A riasztó rendszer aktiválása mellett még nagyobb kényelemben érezheti magát ha intelligens otthona úgy viselkedik mintha más helységeket is használna ezzel megtévesztve az illetéktelen behatolókat. Bizonyos időközönként fel-le kapcsolja a világtást más-más helységekben vagy akár a redőnyöket is mozgathatja amellett, hogy aktív a riasztó rendszer is.

előre
moziszoba
vissza

intelligens hangrendszer, multimédia, audio rendszer vezérlés

intelligenshangrendszervezerlesokostelefontablet

Okos eszközökön keresztül
Az intelligens otthonokban nem csak a hagyományos funkciókat tudjuk okos eszközeinken keresztül vezérelni, de a hangrendszereinket és multimédiás rendszereinket is. Hangrendszereink intelligens épületautomatikai rendszerünkbe való integrálásával az okostelefon, táblagép esetleg smart TV kijelzőjén keresztül válthatunk a következő zeneszámra vagy válthatunk csatornát!
intelligens telefonkihangosítás, intelligens hívás kihangosítás

intelligenstelefonkihangositasokosotthon

Hívás kihangosítás
Hazaérkezésünkkor ha egy telefonhívásban vagyunk, nagyon kényelmes lehet ha a intelligens rendszer automatikusan átveszi a hívást és kihangosítja a házban található hangfalakon így szabadon tudunk pakolni vagy épp elkezdeni a vacsora főzését. A rendszer a mozgásérzékelőkre támaszkodva követi a cselekvéseinket és helyváltoztatásainkat, így mindig abban a helységben használja a hangszórót, ahol éppen tartózkodunk.
aktív kép átküldése másik helységbe, TV műsor másik kijelzőn megjelenítése

tvmusoratkuldesemasikszobaba

TV műsor küldése
Ha épp egy érdekes TV műsort nézünk és nem szeretnénk lemaradni egyetlen percéről sem, egy intelligens otthonban egy gombnyomással átküldhetjük az adott képet egy másik okos eszközre. Ha szeretnénk közben elmenni a fürdőszobába, de ott nincs televíziónk folytathatjuk a műsort a tabletünkön, majd végezve ott egyenesen átkapcsolhatjuk a hálószobába az adott adást, nem maradva le az érdekes dolgokról.
hangrendszerek zónázása, okos hangrendszer, helységenkénti zenelejátszás

hangzonakkialakitasahelysegekzonazasa

Zónák kialakítása
Annak érdekében, hogy meg tudjuk adni otthonunk számára, hogy melyik helységben milyen zeneszám szóljon, nem kell mást tennünk csak hangzónák szerint kell kialakítanunk a hangrendszert. Ha gyermekünk a saját szobájában valami fiatalos zenét szeretne hallgatni miközben mi a nappaliban valami klasszikusat, akkor a kezelőfelületen a saját szobáját választja ki és ezzel nem zavarja a mi zenehallgatásunkat.
wifi multimédia vezérlés, vezeték nélküli multimédia vezérlés, közösségi zenemegosztó oldalak, intelligens zenemegosztás

kozossegizenemegosztooldalakmultimedia

Zenemegosztó oldalak
A közösségi zenemegosztó oldalakon (Spotify, Deezer, iTunes, YouTube) hallgatott zenéinket is hallgathatjuk hangfalainkon egyetlen gombnyomásra. Nem kell mást tennünk csak integráljuk a központi egységbe a zenemodult, ahol megadjuk fiókjainkat és máris csatlakoztatva vannak az alkalmazások. Ha munkából hazaérünk és nem akarjuk abbahagyni a zenehallgatást, csak átirányítjuk és folytatódik a zenehallgatás.
intelligens ébresztés, intelligens ébresztőóra, intelligens multimédia

intelligensebresztesmultimedia

Ébresztés
Egy intelligens ház képes arra, hogy kedvenc zeneszámunkkal vagy rádióadásunk bekapcsolásával ébresszen minket. Amikor elérkezik az ébresztési időpont, okos otthonunk lassan elkezdi felhúzni a redőnyöket, fokozatosan felhangosítja a hangszórókat így figyelve ránk és ébresztve minket a lehető legjobb hangulatban. Ugye mennyivel kényelmesebb és hangulatosabb így ébredni, mint a hagyományos ébresztőórákra!
projektor vezérlés, vetítővászon vezérlés

multimediaprojektorvetitovaszonvezerlesautomatika

Projektor vezérlés
Azok számára, akik szeretik kedvenc filmjeiket projektoron vagy vetítővásznon élvezni, ennek vezérlését is képesek vagyunk integrálni az okos ház központi egységébe. A projektor leeresztése vagy felhúzása a plafonba további mechanizmusokat is elindíthat, így a mozi funkció kiválasztásával egyidejűleg lehúzhatjuk a redőnyöket és csökkenthetjük a helység világítási köreinek intenzitását is.
TV elrejtése padlóba, TV padlóban eltüntetése

smarttvelrejtesepadloba

TV süllyesztése padlóba
A televíziókat design szempontból akár a padlóban is elrejthetjük. Gombnyomás hatására kiemelkedik, majd a gombot újra megnyomva elsüllyeszthetjük azt. A padlóban elsüllyesztett TV növeli a térhatást, betörés esetén elrejti a TV-t és a legmagasabb szintű luxus funkcióknak is leget tesz. A TV-t mozgató motorokat a padlóban helyezhetjük el, így kívülről gyakorlatilag semmi sem látszik a takarófedélen kívül.

előre
multimedia
vissza

intelligens hővisszanyerős szellőztető rendszer automatizálás

hovisszanyeroszelloztetorendszer

Hővisszanyerős szellőztetés
Szellőztetés szempontjából akkor tekintjük rendszernek a légtechnikai rendszert, ha a szellőző csövek egy központi rendszerben végződnek ami által szabályozhatóan és tisztíthatóan történik a levegő kicserélése. Egy intelligens szellőztető rendszer esetében a kiáramló levegő felmelegíti vagy lehűti a beszívott levegőt így valósítja meg a hővisszanyerést és takarít meg számunkra energiát.
szellőztető rendszer vezérlés, szellőztetés automatizálás, légcsere rendszer

peneszgombaszelloztetesautomatika

Penészgomba ellen
Légtechnikai szempontból az elszívás szerepe otthonainkban meghatározó, mivel általa meggátolható a különböző atkák illetve penészgombák kialakulása. A penészgombák kifejezetten mérgezőek is lehetnek, szélsőséges esetben asztmát, fulladást is okozhatnak, így nem szabad fél vállról venni őket. Ha fürdőszobánk falán illetve a csempe fúgái közt penész foltok jelentkeztek, ennek oka a nem megfelelő szellőzés.
energiamegtakarítás, szellőző automatika, szellőztetéstechnika automatika

energiatakareskosszelloztetesautomatika

Energiamegtakarítás
Egy intelligens szellőztető rendszer segítségével komoly energiamegtakarítást érhetünk el, mivel otthonunk hőveszteségét minimalizálni tudjuk. Nem kell szellőztetnünk az adott helységet, ezt a légcsere rendszer automatikusan megteszi helyettünk. A szellőztetéssel a helységből kiáramló már elhasznált levegő képes felmelegíteni vagy igény esetén lehűteni a beáramló levegőt, így takarítva meg számunkra energiát.
szellőztető rendszer, légcsere rendszer, szellőző automatizálás, légcsere automatizálás

legtechnikaautomatikatavolivezerles

Távoli vezérlés
Az általunk telepített intelligens rendszerek, központi egységükön keresztül mindegyike biztosítja a távoli vezérlés lehetőségét, nem kell más hozzá csak internet elérés. Ez a funkció akkor lehet hasznos, ha nem szeretnénk beállítani szellőző rendszerünket automatikus működésre, és jobban szeretnénk mi eldönteni, hogy mikor kezdje el a légcserét. A szellőző rendszerek iOS és Android alapon is működnek.
légcsere berendezés, ablaknyitás érzékelés, ablaknyitás szellőztető leállítás

legcsererendszerautomatizalasablaknyitaserzekelo

Ablaknyitás érzékelés
Megrendelőink gyakran kérik, hogy nyitott ablak esetén automatikusan állítsuk le a szellőztető rendszer működését. Ez valóban nagyon hasznos funkció, hisz nyitott ablak mellett nincs szükség a helységben található levegő cseréjére, ez automatikusan megtörténik az ablakon keresztül. Ehhez nem kell mást tennünk csupán ablaknyitás érzékelőket kell telepíteni a rendszerbe, így az érzékeli mikor álljon le!
légtechnika automatika, szellőztető rendszer automatizálás

legtechnikaszelloztetestechnikakiepites

Egészség
Ha egy házban újakra cserélik a nyílászárókat, a tökéletes zárás és a légcsere hiánya miatt megjelenhet a penészgomba. A penészgomba amellett, hogy kellemetlen szagú, úgynevezett áporodott levegőt kölcsönöz a helységeknek még az emberi egészségre is kifejezetten káros. Hosszabb idő alatt súlyos tüdőbajhoz is vezethet. Szellőztető rendszer beszereléssel teljes mértékben meggátolható a penészgombák elszaporodása.
hővisszanyerős szellőztető rendszer automatizálás, légcserélő rendszer automatika

hovisszanyerosszelloztetorendszerautomatizalas

Téli működés
A modern hőcserélős szellőztető rendszerek esetében az elszívott levegő közvetetten találkozik a befújt levegővel, így nagymértékben megnövelik a légcserélés hatékonyságát. Ugyan az elszívott levegő hőmérséklete télen magasabb, mint a befújt levegőé közvetett kontaktusok segítségével elérhetjük azt, hogy a befújt levegőnek az elszívott levegő hőt adjon át így meggátoljuk, hogy a szobát ismét nagymértékben fel kelljen fűteni.
szellőztető rendszer vezérlés, légcsere rendszer vezérlés

szelloztetorendszervezerlesautomatizalas

Nyári működés
Nyári időszakban ugyanaz játszódik le a szellőztető rendszer esetében, mint télen csak pontosan fordítva mivel az elszívott levegő hűvösebb, mint a befújt levegő. Az intelligens automatizált hővisszanyerős szellőztető rendszerek folyamatosan mérik a beltéri illetve kültéri hőmérsékletet, és a hozzájuk beérkezett értékek alapján állítják be az elszívott és a befújt levegő közti különbséget ezzel segítve a lehűtés folyamatát.
páratartalom, szellőztetés vezérlés, légcsere rendszer vezérlés, automatizálás

legtechnikaparatartalommereserzekeles

Páratartalom mérés
Amennyiben épületünk rendelkezik telepített szellőztető rendszerrel az épület számára a szellőztetés télen is és nyáron is segít a páratartalom beállításában. Egy épületautomatizálást használó okos házban a páratartalom szabályzása ugyan részben a légkondicionáló által történik, azonban ha van légcsere automatika telepítve télen a páratartalom szabályzást nem a légkondi hanem a fűtési és légcsere rendszer fogja szabályozni.

előre
legtechnika
vissza

intelligens fűtés szabályzás és okos fűtés vezérlés

helysegenkentifutesszabalyzas

Pontosabb fűtés
Az okos házak által használt intelligens fűtési rendszerek a helységek különböző pontjaiban elhelyezett villanykapcsolókba, termosztátokba, relékbe telepített hőérzékelők által mérik a hőmérsékletet és ezek alapján állítják be az egyes hőértékeket. Az okos otthonok így amellett, hogy pontosabban szabályozzák a teljes épület hőmérsékletét, intelligens fűtő központjaik által képesek a helységenkénti valamint az adott fűtőelemek közötti fűtés szabályzásra is.
helységenkénti fűtés szabályzás, zónázott fűtés, zónánkénti fűtés szabályzás

intelligensfutesszabalyzas

Kevesebb hűtés
Amikor azt az utasítást adjuk ki az okos házunknak, hogy a nappaliban szeretnénk 2 fokkal melegebbet nem biztos, hogy egyből a teljes padlófűtést kapcsolja be, csak azt a részt ahol a legtávolabb van a jelenlegi hőmérséklet a kívánt 2 fokkal melegebbtől. A fűtési rendszer a nap minden egyes percében felügyeli a hőfokokat, képes mérlegeli a beérkező értékeket és csak ez alapján cselekszik. A fűtési rendszer ilyen intelligens viselkedése éves szinten komoly fűtési energiát takaríthat meg számunkra.
intelligens fűtési programok, kazánok és hőszivattyúk intelligens vezérlése épületautomatikával

intelligensfutesiprogramok

Fűtési programok
Az intelligens épületautomatizálás nagy előnye, hogy az épület önmagát képes irányítani, így fűtési költségeink tekintetében évi szinten akár 40-50%-os fűtés energia megtakarítás is elérhető. Automatizált fűtéssel meg tudjuk tanítani az épületnek hónapokra vagy akár évekre előre meg tudjuk tanítani az időpontokat és a kívánt hőfokokat, így minden esetben csak annyi fűtést biztosít nekünk, amennyire valóban szükségünk van a komfortérzet eléréséhez.
meglévő fűtési rendszerek felújítása korszerűsítése, okos otthon fűtési rendszer kialakítása

intelligensfuteskorszerusites

Meglévő fűtési rendszerhez is
Az intelligens fűtés hatalmas előnye, hogy már meglévő fűtési rendszerekhez is könnyedén csatlakoztatható. Bármely fűtési rendszerhez hozzá tudjuk kapcsolni, nem akadály a hagyományos fa tüzelés, gáz fűtés vagy elektromos fűtés sem. Egy épület fűtés korszerűsítése nem merül ki a külső belső szigetelésben. Ahhoz, hogy olcsó és korszerű fűtést tudjunk kiépíteni, elengedhetetlen a fali, mennyezeti, padlófűtési rendszerek összehangolt épületautomatizált fűtés vezérlése.
megtérülés, intelligens fűtés, okos fűtés, fűtés korszerűsítés, energiatakarékos fűtés szabályzás

intelligensfutesirendszermegterules

Gyors megtérülés
Egy épület energetikai korszerűsítése nem merül ki a külső-belső szigetelésben. Fűtés szabályzással évente akár több tízezer forint megtakarítást is elérhetünk. Ezt támasztja alá az is, hogy azok az épületek melyek fűtés korszerűsítésen estek át és teljesen épületautomatizált fűtési rendszerrel működnek, az energia tanúsítványok szerint is magasabb kategóriába sorolhatóak. A kiépítés költség alapterülettől függően 2-5 éven belül megtérül a fűtési rendszer típusától függően.
használati melegvíz, melegvíz előállítás, HMV szabályzás, vezérlés előállítás

hasznalatimelegvizeloallitasintelligensotthon

Használati melegvíz - HMV
Az intelligens otthonok épületautomatikai rendszerei lehetőséget nyújtanak a használati melegvíz előállítására is. Ezzel kivédhetjük, hogy állandóan működjön a szivattyú, ami komoly elektromos áram energiamegtakarítást eredményez számunkra. Az automatika rendszer intelligensen érzékeli, hogy mikor tartózkodunk valójában az adott vizes helységben és mikor szeretnénk használni a vizes blokkot majd csak ebben az esetben készíti a rendszer számunkra a használati melegvizet.
intelligens fűtés, időjárás állomás, kültéri hőmérséklet érzékelés általi fűtés szabályzás

intelligensfutesidojaraserzekeloallomas

Időjárás állomás
Az intelligens otthonok fűtési rendszerét lehetőségünk van összekapcsolni időjárás érzékelő állomásokkal. Ennek köszönhetően épületünk ki tudja számolni, hogy az adott környezeti értékek mellett mennyire növelje a fűtési értékeket vagy szükség esetén kapcsolja ki teljesen a fűtést. Ha kint melegebbre fordul az idő és az ablakokon keresztül beszűrődő napfény felmelegíti a helységeket a rendszer ezt érzékeli és az adott helységekben lekapcsolja a fűtési rendszert.
mozgásérzékelő, jelenlét érzékelő, intelligens fűtés

mozgaserzekelointelligensfutes

Fűtés mozgásra
Egy intelligens otthonban lehetőségünk van a fűtési rendszerhez mozgásérzékelőket vagy jelenlét érzékelőket csatlakoztatnunk. Ez kifejezetten hasznos lehetőség a nem mindennap használt helységek vagy nyaralók esetében. Tegyük fel, hogy felfűtjük a teljes épületet, de nem használjuk annak egyes helységeit csak bizonyos időközönként, mozgás és jelenlét hiányában intelligens fűtési rendszerünk visszaveszi a fűtést, amivel pénzt takarít meg számunkra.
fűtés mérés, intelligens fűtés, fűtés energiafogyasztás mérés

intelligensfutesmeres

Fűtésoptimalizálás
Mivel az intelligens fűtési rendszer adathalmazokkal dolgozik, pontos kimutatásokat kaphatunk az épület által felhasznált fűtési energiákról. A diagrammok és grafikonok alapján ki tudjuk szűrni, hogy mely helységekben, mely fűtési eszközök beállításának módosításával tudunk további költségcsökkentő megoldásokat alkalmazni. A fűtésoptimalizálás hasznos lehet ha meg akarjuk tudni, mely helységünkben fűt túl a rendszer például rossz hőszigetelés miatt.
ablaknyitás és ajtónyitás érzékelés fűtés leállítás intelligens épületautomatika által

ablaknyitasajtonyitaserzekelofutes

Ajtó és ablak nyitás
Egy okos otthon számára megadhatjuk, hogy szellőztetésnél míg nyitottak az ablakok vagy ajtók az intelligens rendszer vegye vissza a fűtés intenzitását. Nem kell mást tennünk csupán ablaknyitás és ajtónyitás érzékelőket kell telepítenünk a rendszerbe. Ezek az érzékelők meggátolják, hogy feleslegesen fűtsünk míg szellőztetünk, majd zárt nyílászárók érzékelésére ismét visszaemeli a fűtést az előre programozott értékre így takarítva meg számunkra fűtési energiát és ez által pénzt.
fűtésvezérlés, fűtés automatizálás, távoli fűtés szabályzás

futestavolivezerles

Távoli fűtésvezérlés
Az okos otthon rendszerek lehetőséget biztosítanak a fűtési rendszerek távoli vezérlésére és szabályzására is, így ha nem tartózkodunk otthon akkor is el tudjuk indítani vagy le tudjuk állítani az adott helység fűtését. Gondoljunk bele milyen kényelmes ha elindulunk valahonnan és a rendszer számára az indulás pillanatában megadjuk hogy mire hazaérkezünk hány fokot szeretnénk otthonunkban arról nem is beszélve hogy mennyi energiát tudunk ezzel megtakarítani.

előre
futes
vissza

intelligens hűtés vezérlés, hűtés szabályzás, klíma szabályzás, klíma automatizálás

hutesvezerlesautomatizalasszabalyzas

Egy kezelőfelület
Az intelligens épületautomatikai rendszerek lehetőséget biztosítanak otthonunk összes erőforrásának egy központi kezelőfelületen keresztüli vezérlésére. Nem kell külön program ahhoz, hogy beprogramozzuk a klíma berendezés működésést vagy vezéreljük a hőszivattyút. Okos rendszerekkel Android és iOS alapú operációs rendszerekkel is az okos otthon szoftveren belül tudjuk ki-be kapcsolni és szabályozni otthonunk a hűtő rendszerekeit.
intelligens hűtésszabályzás, klímaszabályzás, hűtés automatizálás

helysegenkentihutesszabalyzas

Pontosabb hűtés
Az intelligens hűtési rendszerek által, jóval pontosabb hűtési értékeket tudunk beállítani, mint a hagyományos hűtési rendszerekkel. A helységekben elhelyezett hőmérséklet érzékelők mérik az aktális hőmérséklet és kizárólag hűtési igény esetén indítja be rendszerünk a berendezést, ami által nem lép fel a túlhűtés lehetősége. Hűtőberendezéseink minden esetben csak annyi ideig és akkora intenzitással működnek, amennyi valóban szükséges.
intelligens hűtési rendszer, hűtés vezérlés, klíma vezérlés, programozás, időzítés, hűtés automatika

intelligenshutesiprogramok

Hűtési programok
Lehetőségünk van napokra, hetekre vagy akár hónapokra előre beállítani otthonunk hűtési rendszereit. Meg tudjuk adni, hogy a nap melyik időpontjában kezdje el lehűteni az adott helységet vagy akár az egész épületet, hogy mire hazaérkezünk kellemes hőmérséklet fogadjon otthonunkban. Egy okos otthon hűtési rendszer teljesen önálló működésre képes, semmit sem kell tennünk a rendszer képes önmagát vezérelni általunk magadott igényeknek megfelelően.
energiamegtakarítás, hűtési rendszer, klíma berendezés, klíma automatika

intelligenshutesenergiamegtakaritas

Energiamegtakarítás
Hűtési rendszerek szempontjából kiemelkedő áttörést értek el az inverteres klímaberendezések. Ezeknél jobb energiamegtakarítási értékeket jelenleg csak az intelligens rendszerek által tudunk elérni. A hűtőberendezések számára még pontosabb értékekkel tudunk szolgálni, így meg tudjuk előzni a felesleges túlhűtést. Intelligens hűtésszabályzás által, berendezéseink képesek adott helységben akár +/- 0,5 fokot tartani önállóan a mi beavatkozásunk nélkül is.
klíma automatizálás, klíma automatika, klíma ir vezérlés, klíma knx vezérlés, okos klíma, intelligens klíma, klíma szabályzás

okosklimaautomatizalasirknx

Klíma automatizálás
A piacon számos okos otthon rendszer megtalálható, amelyek kizárólag arra képesek, hogy ki/be kapcsolják a klíma berendezéseinket, ami nem a legjobb megoldás. A mi termékeink között megtalálhatóak azon rendszerek is, melyek biztosítják a klíma berendezések teljeskörű vezérlését és szabályzását is. Egyes klímák esetében IR (infra) kommunikáció által, mások esetében közvetlen KNX csatlakozással tudjuk vezérelni azok funkcióit.
harmatpont érzékelés, harmatpont kicsapódás, entalpia érzékelés, entalpia szabályzás

harmatponterzekeles

Harmatpont érzékelés
A harmatpont kicsapódás akkor következik be ha az alacsonyabb bejövő hőmérséklet miatt kicsapódik a víztartalom a levegőből, ami akár penészedéshez is vezethet. Az intelligens hűtési rendszerekhez párakicsapódás érzékelőket is kapcsolunk, így a hűtési rendszer minden esetben a helység levegőjéhez képest szabályozza a maximális hűtést ezzel megakadályozva az “entalpia” jelenséget és nem lesz párakicsapódás vagy penészesedés otthonában.
klíma berendezés, ablaknyitás érzékelés, ablaknyitás hűtés leállítás

intelligenshutesablakajtonyitaserzekelo

Nyitásérzékelés
Az nyitásérzékelők energiamegtakarítási szempontból is hasznosak egy intelligens otthonban, melyek rendszerbe történő csatlakoztatása esetén ablak vagy ajtó nyitás hatására szabályozhatjuk vagy igény esetén teljesen kikapcsolhatjuk a helység hűtését, így gátolva meg a felesleges energiafelhasználást. A rendszer képes érzékelni, hogy már be van csukva az adott nyílászáró és képes teljesen önmagától visszaállítani az eredeti hűtést.
hűtési rendszer, időjárás állomás, időjárás mérő állomás, kültéri hőmérséklet alapján szabályzás

intelligenshutesidojaraserzekelokulterihomerseklet

Időjárás állomás
Egy igazán intelligens épület hűtési rendszert időjárás érzékelő állomással is összekapcsolhatunk. Mivel a kültéri hőmérséklet is befolyásolja a belső hőmérsékletet és a közelgő időjárás is hatással lehet otthonunk hőfokára, rendszerünk ez alapján is képes szabályozni önmagát. Ha egy nyári nap kint nagyon meleg van, de az időjárás érzékelő állomás érzi, hogy hamarosan lehűl az idő fokozatosan visszaveszi a hűtés intenzitását.
hűtés szabályzás, hűtés vezérlés, hűtés automatizálás, hűtés automatika

intelligenshutesredonyvezerles

Redőnyvezérlés
Ha otthonunkban intelligens épületautomatikai rendszerrel rendelkezünk, az képes önálló döntéseket hozni a hozzá beérkező értékek alapján. Ha kiadjuk az utasítást, hogy gyorsan szeretnénk lehűteni a helységet, de a ház időjárás központja azt jelzi hogy kint túl meleg van és süt a nap, otthonunk szabályozhatja a redőnyök, zsaluziák vagy rolók dőlésszögét annak érdekében hogy csökkentse a helységbe beérkező meleget.
távoli klíma vezérlés, távoli hűtés szabályzás

hutesszabalyzastavolivezerles

Távoli vezérlés
Ugyan a jó okos ottthon rendszerek teljesen önállóan működnek, de igény esetén távolról is tudjuk vezérelni azokat. Nem kell más hozzá csak internet kapcsolat otthonunk központi egysége és okos eszközünk között. A távoli vezérlés iOS és Android alapon is működik legyen a kezelő egy okostelefon, tablet vagy PC. Kényelmes megoldás ha nem akarjuk programozni és automatizálni a hűtési rendszert hanem mi magunk szeretnénk eldönteni, mikor és milyen hőmérsékletre kapcsoljon be a hűtés.
hűtésoptimalizálás, hűtési energia csökkentés, klíma automatizálás, klíma automatika

hutesoptimalizalas

Hűtésoptimalizálás
Intelligens hűtési rendszerekkel pontos adatokat kaphatunk otthonunk hűtőrendszerének működéséről és hűtési értékeiről vagy akár a rendszer által felhasznált energiafogyasztásról. Hűtésoptimalizálás által meg tudjuk állapítani, hogy melyik helység hűtési igénye a legnagyobb, így további energiaracionalizáló döntéseket hozhatunk. A kapott értékeket grafikonokon és diagrammokon is szemlélteti intelligens rendszerünk, így mindenki számára könnyedén átlátható.
mozgásérzékelő, jelenlét érzékelő, klímaberendezés, hűtés rendszer

hutesszabalyzasmozgaserzekelojelenleterzekelos

Mozgás és jelenlét érzékelés
Lehetőségünk van a hűteni kívánt helységek hűtési programjainak felülírására akár mozgásérzékelők által is. Ezek a szenzorok abban segítenek, hogy inaktivitás hatására jelzést küldenek az okos otthon központ számára erről és automatikusan szabályozzák otthonunk hűtési rendszerét. Ha megadott időtartamig nem tartózkodik senki az adott szobában a rendszer képes automatikusan vissza szabályozni a hűtés intenzitását, míg mozgás vagy jelenlét hatására ismét fokozza a hűtőberendezés működését.
okos otthon hűtés, hűtési rendszer automatizálás, intelligens hűtésvezérlés

intelligenshutesszabalyzas

Meglévő rendszerekhez is
Sokan attól tartanak, hogy intelligens otthont csak új építkezés esetén lehet kialakítani, de a jó hírünk hogy ez teljes tévedés! Az okos épületautomatikai rendszerek bármilyen épületbe beszerelehetőek. Intelligens átalakítóink és csatolóink által már meglévő hűtési rendszereket vagy klímaberendezéseket is tudunk automatizálni. Ezzel kapcsolatban keresse bátran kollégáinkat, akik segítségére lesznek.
helységenkénti hűtés szabályozás, automata fűtés, fűtés vezérlés

helysegenkentihutesszabalyzas

Hűtési zónák
Hűtési rendszer szempontjából az egyik legnagyobb energiamegtakarítást eredményező szempont a helységenkénti hűtés vezérlés. Ez által meg tudjuk adni okos otthonunk számára, hogy hűtési igény esetén csak abban a helységben és csak annyi ideig hűtsön ameddig az valóban szükséges. Klímaberendezések esetében ez könnyen megvalósítható de mennyezet hűtési rendszereknél már a tervezésnél majd a kivitelezésnél is figyelni kell erre.

előre
hutes
vissza

Miért jó az intelligens világításvezérlés és mitől lehet okos a világítás egy házban?

intelligensledvilagitas

LED világítás
Az intelligens világítás nem a LED technológiát jelenti, azonban az épületautomatizálás általi energiamegtakarítás részét képezi a legtöbb okos otthonnak. Energiamegtakarítás szempontjából a legkézenfekvőbb világítástechnikai, világítás vezérlési és korszerűsítési megoldás, ha otthonunk hagyományos világítótesteit energiatakarékos LED izzókra cseréljük. És még egy indok a hagyományos világítótestek LED világítótestekre történő cseréjére: Óvjuk közösen környezetünket!
időzített kapcsolás, intelligens világítás

idozitettintelligensvilagitaskapcsolas

Időzített világítás kapcsolás
Időzített kapcsolások által meg tudjuk adni a világítótestek számára, hogy mennyi idő elteltével kapcsolják ki a világítótesteket. Ez az intelligens világítás funkció rendkívül hasznos lehet lépcsőházakban, folyosókon de akár egy szobában is! Ha feleségünk, gyerekeink vagy esetleg mi magunk hajlamosak vagyunk adott helységet elhagyva nem lekapcsolni a világítást akkor az intelligens világítás vezérlés számunkra igazán jó megoldást kínál és éves szinten sok-sok pénzt takarít meg nekünk!
fényérzékelés, intelligens világítás

fenyerzekelesintelligensvilagitas

Fényérzékelés
Az intelligens világítás egyik fontos része a fényérzékelő aktorok technológiájának bevezetése. Az intelligens épületautomatizált rendszerek aktorai folyamatosan figyelemmel kísérik a helységbe beérkező fény mennyiségét és ez által szabályozzák a világítás intenzitását vagy kapcsolják ki a teljes világítást. Ha megfelelő mennyiségű a természetes fény, miért kellene világítanunk a helységben? Ezzel az intelligens világítás ismét pénzt takarít meg nekünk.
mozgásérzékelő, intelligens világítás

mozgaserzekelointelligensvilagitas

Mozgásérzékelés
A mozgásérzékelők technológiáját már hosszú évek óta használjuk az épületautomatikában. A mozgás hatására felkapcsoló világító testek nem csak energiatakarékossági okokból de biztonságtechnikai megfontolásból is hasznosak lehetnek. Az intelligens világítási rendszerek biztosítják a lehetőségét annak, hogy csak meghatározott aktivitás esetén hozzák működésben a világítást, majd időzítő relék segítségével adott idő elteltével lekapcsolják azokat.
fényerőszabályzás, intelligens világítás

fenyeroszabalyzasintelligensvilagitas

Fényerőszabályzás - Dimmelés
Az aktorok folyamatosan figyelemmel kísérik a helységbe beérkező fény mennyiségét és ez által szabályozzák (dimmelik) a világítás intenzitását. Az intelligens világítás vezérlés és világítástechnika biztosítja számunkra annak a lehetőségét is, hogy a rendszer ne teljesen kapcsolja le a világítást, hanem csak csökkentse a világítótestek fényerejét egy adott értékig. Ezzel amellett, hogy energiát takarítunk meg még komfortosabbá és hangulatosabbá is tehetjük helységeinket.
jelenlétérzékelés, intelligens világítás

jelenleterzekelesintelligensvilagitas

Jelenlét érzékelés
A jelenlét érzékelés a mozgásérzékelésnél egy jóval kifinomultabb rendszer. Nem csak az érzékelő előtt elhaladó fizikai mozgás hatására hozza működésbe a világítótesteket, de hang vagy apró kis zörgés is elegendő ehhez. Ezzel biztonságtechnikailag sokkal magasabb szintet képvisel, míg kényelmi szempontból is jobb. Egy mellékhelységben vagy folyosón a jelenlét érzékelő felszerelése automatikusan hozza működésbe a világítást, majd inaktivitás hatására kapcsolja le azt.
RGBW szabályzás, színkeverés, intelligens világítás

ledszalagvezerlesintelligensvilagitas

RGBW LED szalag vezérlés
A 12 V-os és 24 V-os RGBW LED szalag napjainkra képes különböző színű fény kibocsájtására. Nem kell hozzá mást tennünk csak az okos eszköz vagy bármilyen általunk választott kezelőfelületen keresztül kiválasztjuk, hogy milyen színt szeretnénk és máris abban pompázik világítótestünk. Mivel minden esetben a hangulatunkhoz keverhetjük ki a kívánt színt és annak intenzitását, így a világítás színváltoztatása hasznos funkció lehet egy kerti partin vagy akár a hálószobában is.
LED szalag vezérlés, intelligens világítás, RGBW szabályzás

ledszalagvezerlesintelligensvilagitas

RGB LED szalag vezérlés
Épületünk RGB LED szalagjainak vezérlését is össze tudjuk kapcsolni intelligens épületautomatikai rendszerünkkel. Ez által a szabályozandó LED szalag kezelőfelülete megjelenik készülékünkön, így onnan tudjuk annak fényerejét, színezetét irányítani. Ugyan ez kényelmi funkció, de gondoljunk csak bele, nagyon kicsi befektetéssel mennyivel komfortosabbá tehetjük helységeinket. Nappalik vagy hálószobák hangulatvilágításához, konyhák vagy kültéri ereszek kivilágítására ideális.
jelenlét szimuláció, intelligens világítás

jelenletszimulaciointelligensvilagitas

Jelenlét szimuláció
Vannak akik meglepődnek, hogy az intelligens világítás miért képezi a biztonsági rendszer részét is. Intelligens épületautomatika és világításvezérlés segítségével ha nem tartózkodunk otthon, házunk önmagától is képes jeleneteket szimulálni. Bizonyos előre programozott időpontokban felkapcsolja az egyes helységek világítótesteit, majd idő elteltével lekapcsolja azokat, ezzel megtévesztve az illetéktelen behatolókat és elhitetve velük, hogy otthon vagyunk.
alkonykapcsolás, fényérzékelés, intelligens világítás, okos világítás

alkonykapcsolasintelligensvilagitas

Alkonykapcsolás
Az alkonykapcsolás már a hagyományos házakban is elérhető volt, azonban egy okos otthon rendszer kiépítésével lehetőségünk van akár arra is, hogy a kültéri fényérzékelő értéke alapján automatikusan csak megadott fényértékre kapcsoljanak fel kültéri világítási köreink. Ez által mindig csak a minimálisan szükséges és előre programozott fényértékre dimmelhetjük okos otthonunk kültéri világítását. Például nyáron este 7 órakor csak 20 %-os fényerővel világítanak, míg este 9 órakor már 70 %-on.
világítás lekapcsolás, áramtalanítás, okos ház

vilagitaslekapcsolasokosotthonsmarthome

Világítás lekapcsolás
Ha okos ház rendszerünk részét képezik a világítási körök, akkor lehetőségünk van akkar, hogy egy távozás gomb megnyomásával vagy akár egyszerűen a riasztó rendszer élesítésével egyidejűleg a smart home rendszer lekapcsolja az otthonunkban található világítási köröket. Ezáltal megakadályothatjuk, hogy távollétünkben feleslegesen világítsunk és így energiát takarít meg számunkra otthonunk. De fordítva is beállítható, ha megérkezünk az érkezés gombbal előre megadott világítási körök kapcsolnak fel számunkra.
okostelefon, tablet, smart TV, laptop, PC, vezérlés, intelligens világítás

hutesszabalyzasmozgaserzekelojelenleterzekelos

Egy kezelőfelületen
Az intelligens házak egyik alapvető funkciója, hogy egy kezelőfelületen keresztül tudjuk vezérelni otthonunk intelligens világítási köreit. A kezelőfelület lehet okostelefon, táblagép, laptop, PC vagy akár az intelligens otthonokban már évek óta elterjedt falra szerelhető multifunkciós vezérlőegység. Ez persze nem azt jelenti, hogy a hagyományos, mindenki által megszokott fali nyomógombok eltűnnek otthonainkból, csupán kapunk egy újabb lehetőséget is a világítás irányítására.

előre
vilagitas
vissza

intelligens fűtés szabályzás és okos fűtés vezérlés

intelligenskamerarendszerahd

Kamera rendszer - AHD
Az AHD kamerák valamivel jobb minőségű képet biztosítanak, mint a hagyományos analóg kamerák, azonban jóval elmaradnak az IP kamerák képétől. Az AHD kamerák a viderögzítővel képesek kommunikálni koax kábelen és a számítógépek által használt UTP kábelen keresztül is. Az AHD kamerák esetében a képi felbontás 1 megapixel és 2 megapixel közötti azonban jóval kedvezőbb áron elérhetőek, mint az IP kamerák.
intelligens kamera rendszer, IP kamera, okos kamera szett

intelligenskamerarendszerip

Kamera rendszer - IP
Az IP kamerák biztosítják a legjobb képminőséget így amikor intelligens kamera rendszerről beszélünk, ezekre gondolunk. A hálózaton a kameráknak saját IP címe van, így számos olyan extra lehetőséget is kínálnak, mint a távoli vezérlés, memóriakártya bővítés, hangátvitel vagy akár a beépített testhő érzékelő PIR szenzor. Valójában az IP kamerák valójában mini számítógépek, amiken Linux operációs rendszer fut.
intelligens kamera rendszer, távoli betekintés

intelligenskamerarendszertavolibetekintes

Távoli betekintés
Megrendelőink egyik kedvelt kérése a távoli betekintés lehetősége, amit az intelligens IP kamera rendszerek biztosítanak számukra. Intelligens kamerarendszer telepítése által nem kell fizikailag a videó rögzítő mellett lennünk, annak képét aktív internet kapcsolat segítségével bárhonnan a világból megtekinthetjük bármilyen előre programozott okos eszközön (okostelefon, tablet, laptop, PC, smart TV) keresztül.
intelligens kamera rendszer, távoli belehallgatás, távoli hallás

intelligenskamerarendszertavolibehallgatas

Távoli belehallgatás
Ha otthonunkban intelligens kamera rendszert telepítünk már nem csak a távoli betekintés lehetősége biztosított számunkra hanem a távoli belehallgatás is. Ez az új funkció rendkívül hasznos lehet ha valami történik otthonunkban és nem csak a képet szeretnénk látni de pontosan szeretnénk hallani is ami zajlik. Természetesen a behallgatás bizonyos etikai kérdéseket is felvet, azonban nem szabad elfelejteni a tényt, hogy megrendelőink ezt milyen gyakran vállalják.
mozgásérzékelő intelligens kamera rendszer

intelligenskamerarendszermozgaserzekeles

Mozgásérzékelés
Megrendelőink gyakran kérik, hogy az otthonukba felszerelt kamera rendszerek kizárólag aktivitás hatására lépjenek működésbe. A mozgásérzékelés rendkívül hasznos funkció, mivel így hosszabb felvételt tudunk tárolni a merevlemezen. Lakossági célra ez a funkció kifejezetten hasznos, mivel ezáltal egy esetleges káresemény vagy behatolás esetén nem kell hosszú órákon át keresgélni a felvételt. Mivel digitális anyagot rögzítünk egyszerűbb a felvételek kikeresése is.
intelligens kamera rendszer, éjszakai kamera, éjjellátó kamera

intelligenskamerarendszerejszakaifelvetel

Éjszakai felvétel
Sokan félnek attól, hogy milyen minőségű a biztonsági kamerák képe éjszaka, sötétségben mivel feltételezésük szerinte akkor van nagyobb szükségük a térfigyelő kamerákra. Nem kell többet ettől aggódnunk, mivel ez a probléma az IP kamerák megjelenése óta teljes mértékben megoldódott. A kamerákba beépített infravörös egységnek köszönhetően teljes sötétségben is felismerhető és bizonyító erejű képet tudnak produkálni, még rosszabb időjárási viszonyok között is.
vezeték nélküli kamera rendszer, okos kamerák, intelligens kamera rendszer, IP kamerák

intelligenskamerarendszervezeteknelkuli

Vezeték nélküli kamerák
Már nem kell többet félnünk a kamera rendszer telepítésénél felmerülő akár több száz méter kábelezéstől, mivel elérkezett a vezeték nélküli kamera rendszerek világa. Ugyan a vezeték nélküli kamerák költsége valamivel magasabb, mint a hagyományos vezetékes kameráké, de a telepítés költségen azonban visszahozza az árát.
intelligens forgatható kamerák, kamera rendszerek

intelligenskamerarendszerforgathato

Forgatás
Az intelligens kamera rendszerek képébe nem csak belelátunk távolról, de módosítani is tudjuk azok látószögét. Ez hasznos lehet abban az esetben ha nem szeretnénk több kamerát elhelyezni az adott terület megfigyelésére, azonban bizonyos időközönként mégis rá szeretnénk nézni vagy a kamerák képét pásztázva máshová is szeretnénk tekinteni.
kamera rendszer, zoom, közelítés, távolítás, IP kamera

intelligenskamerarendszerzoom

Zoom - közelítés/távolítás
Intelligens kamerákkal esetében nem csak a kamerák látószögébe tudunk beavatkozni, de igény esetén azokkal zoomolni, azaz közelíteni vagy távolítani is tudunk. Ez a funkció nagyon sokat segít, mivel a jövőben nem kell várnunk arra hogy történjen bármi és közelebb jöjjön a kamerához a megfigyelt eset, hanem magunktól rá tudunk közelíteni arra.
beléptetés, kamera rendszer, arcfelismerés

intelligenskamerarendszerarcfelismeres

Arcfelismerés
Biztonságtechnikai szempontból és beléptetéstechnikai szempontból is fontos szerepet játszanak az intelligens kamera rendszerek. Általuk előre tudjuk programozni a belépésre jogosult személyek arcát, így belépési jogosultságokat adhatunk számukra. Ez minden bizonnyal az egyik legbiztonságosabb beléptetési technika ami megóvja ingatlanunkat az illetéktelen behatolókkal szemben.

előre
kamera-rendszer
vissza

intelligensfusterzekelorendszer

Hőérzékelés
Az intelligens füstérzékelő rendszerek beépített hőérzékelővel is rendelkeznek. Mivel vannak olyan anyagok, melyek komolyabb füst nélkül is képesek égni a füstérzékelőkba beépített hőérzékelő erre nyújt megoldást. Ha nem elegendő a füst a jelzéshez a gyors hőváltozás hatására az intelligens füstérzékelő akkor is jelezni fog számunkra, így segít biztonságosabbá tenni és megóvni otthonunkat. Ez a biztonságtechnika új világa.
füstérzékelő rendszer, füstjelző rendszer, vészreakció, pánik gomb

fustjelzesveszreakcio

Vészreakció
Egy intelligens otthon képes önállóan intézkedni és a kialakult veszélyhelyzetre reagálni. Ha a füstérzékelő elküldi a jelzést a központi egység számára, az elindítja a vészreakciókat. A hagyományos hangjelzés mellett értesíti az előre megadott személyeket, felhúzza a redőnyöket, kinyitja az ajtókat és ablakokat, áramtalanítja az áramköröket elindítja a szellőztető rendszert és kivilágítja az épületből kivezető menekülési útvonalat.
CO érzékelő, smog érzékelő, smoke detector, füstérzékelő, füstjelző

fustcoerzekelorendszerautomatizalas

Érzékenység
Intelligens füstérzékelő rendszereinken a központi egység segítségével beállíthatjuk a füstérzékelő érzékenységét. A konyhába értelem szerűen jóval nagyobb tűrést adunk meg, míg a hálószobában sokkal kisebbet. Az érzékenység beállításával el tudjuk kerülni, hogy füstjelző rendszerünk téves értesítéseket adjon számunkra. Azokban a helységekben, ahol kicsi a füst kialakulásának esélye, állítsuk maximálisra az érzékenységet.
távoli riasztás, távoli értesítés, füst, tűz

fusterzekelotavoliriasztasertesites

Távoli riasztás
Rendszereink a kialakult veszélyhelyzetről azonnali értesítést küldenek a számukra megadott okos eszközre, mely lehet okos telefon, tablet, laptop vagy asztali számítógép. Mivel okos telefonunk napjainkban minden percben velünk van, így az értesítés megérkezését követően rögtön meg tudjuk tenni a szükséges intézkedéseket annakérdekében, hogy megkeressük és minél hamarabb elhárítsuk a kialakult füst forrását otthonunkban.

előre
fust
vissza

Intelligens tűzérzékelés, okos tűzérzékelő rendszer, tűzérzékelő automatika

intelligenstuzjelzeshelysegenkent

Helységenkénti tűzriasztás
Egy intelligens tűzérzékelő rendszer képes pontosan meghatározni számunkra a kialakult tűz helyét és mértékét, ami nagymértékben megkönnyíti a kivonuló tűzoltó egység dolgát. Nagyobb alapterület esetén ez az intelligens funkció rendkívül hasznos, mivel nem kell az egész épületet átvizsgálni, hogy merre található a tűz, hanem célirányosan oda tudjuk irányítani azokat, akik segítenek az oltásban.
intelligens tűzoltó rendszer, tűzoltás, tűzoltó sziréna

intelligenstuzerzekelorendszerszirena

Tűz sziréna
Egy intelligens tűzérzékelő rendszer habár számos hasznos és modern funkcióval segíti a tűz esetén történő beavatkozást, nem szabad elfelejtkeznünk és kihasgynunk a rendszerből a hagyományosnak mondható szirénákat sem. A szirénák tűz érzékelése esetén hanghatással figyelmeztetik az épületben tartózkodókat a kialakult veszélyhelyzetre, így meg tudjuk előzni a beleseteket.
sms értesítés, tűz értesítés, tűzriasztás sms-ben

intelligentuzjelzessmsertesitesriasztas

Sms értesítés
Az intelligens otthonok a legtöbb értesítést a saját applikációjukon keresztül küldik a felhasználók számára, azonban azok számára akik több készülékre is szeretnének értesítést küldeni egy kialakult tűz esetén egy bővítő modullal tudjuk ezt biztosítani. Az SMS akkor lehet hasznos funkció, ha olyan személyt, személyeket is szeretnénk értesíteni, akik készülékeire nincs telepítve otthonunk okos szoftvere.
tűz, menekülési útvonal, tűzértesítés, tűzeset, vészhelyzet, menekülési útvonal

intelligenstuzerzekeleskapukajtok

Menekülési útvonal
Tűz esetén a rendszer az emberi biztonság érdekében kivilágítja az exit táblákat vagy felkapcoslj a világítást, szabaddá teszi a menekülési útvonalakat, így segítve az épületben tartózkodók biztonságban való kijutását. Beállíthatunk ezen felül olyan funkciókat is, amikor otthonunk lezárja azokat a helységeket ahol a tűzeset található, ezzel gátolva meg azt, hogy oxigén ellátást kapjon a tűz forrása.
szellőztető rendszer, tűz esetén, füst esetén

intelligenstuzerzekelesszelloztetorendszer

Szellőztető rendszer
Egy tűz esetén a füstöt rendkívül fontos a lehető legrövidebb idő alatt kijuttatni az épületből az átláthatóság valamint a füst belélegzése elkerülésének érdekében. Az intelligens otthonokat vezérlő rendszerek képesek mérni a helységekben található füst mennyiségét és határérték átlépése esetén aktiválják a szellőztető rendszerek ezzel segítve az emberi biztonságot valamint meggyorsítva a tűzoltást.

előre
tuz
vissza

intelligens beléptetés, beléptető rendszer, számkód

intelligensbeleptetesszamkod

Számkódos beléptetés
A hagyományos számkódos beléptető rendszer is képezheti részét az intelligens rendszernek. Előre programozott kódokat oszthatunk ki adott személyeknek, amit a kódolvasóba beütve az ajtó nyitható állapotba kerül. A kódokat akár távolról is kioszthatjuk, nem kell fizikailag jelen lennünk. A kódokhoz időtartamot is hozzárendelhetünk, ami hasznos abban az esetben ha valakinek csak előre meghatározott időpontig szeretnénk bejutás engedélyezni. (pl. takarítónő, szerelő, stb.)
intelligens beléptetés, beléptető rendszer, bluetooth

intelligensbeleptetesbluetooth

Telefon - Bluetooth
Intelligens otthonunk ajtóit vagy kapuit okos eszközök (okos telefon, tablet, laptop) bluetooth kommunikációin keresztül is tudjuk nyitni. Ilyenkor az eszköz küld egy jelet a központi egységnek, ami sikeres azonosítás után kinyitja a mágneszárat így téve a bejáratot átjárhatóvá. Bluetooth kapcsolat esetén szükséges a bluetooth eszköz hatókörén belüli fizikai jelenlét, így ez a távoli kapcsolatot nem támogatja. További előny, hogy megadhatjuk hogy kérjen-e PIN kódot vagy közeledés érzékelésére automatikusan nyissa az ajtót.
intelligens beléptetés, beléptető rendszer automatizálás, internet alapon

intelligensbeleptetesinternet

Telefon - Internet, 3G, 4G
Egy intelligens otthonban nem szükséges jelen lennünk a beléptetésnél, távoli eléréssel is közreműködhetünk. Interneten keresztül is elküldhetjük a kérést a központi egységnek, ami sikeres azonosítás után engedélyezi a beléptetést. Az internet alapú beléptetés jól alkalmazható abban az esetben, ha távollétünkben szeretnénk valaki beengedni otthonunkba és csak adott időpontig szeretnénk számára engedélyt biztosítani. Ilyen lehet például a takarítónő vagy valamilyen szerelő.
proxy, RF ID, mágnes chip beléptetés, azonosítás

intelligensbeleptetesrfidproxykartya

RFID - Proxy
Az RFID vagy ahogy sokan használják Proxy beléptetés napjaink egyik leggyakrabban használt módszere az azonosításnak és beléptetési jogosultság kiosztásának. Az egyszerűbb, mindennapos beléptetési feladatok ellátására tökéletesen alkalmas. Az RFID tartalmaz egy címkét, amit továbbítva a beléptetésre szolgáló eszközre engedélyezi a beléptetést. Hatótávolságuk változó, hisz a néhány centimétertől kezdve egészen a több száz méterig is terjedhet.
arcfelismerés, intelligens arcfelismerés, beléptetés, azonosítás

intelligensbeleptetesarcfelismeres

Arcfelismerés
Az intelligens otthonok számára az egyik legmodernebb beléptető módszer az arcfelismerés. Az emberi arc jellegzetes jegyeinek elrendezését vizsgálja és azok távolságát veti össze. Biztonsági szintje valamivel alacsonyabb, mint az újjlenyomatos beléptetésé azonban nagy előnye, hogy nem szükséges hozzá fizikai kontaktus a leolvasó készülékkel, így kültérben és beltérben egyaránt használható. A rendszer képes nyilvántartást vezetni a ki és be belépésekről akár hónapokra visszamenőleg is.
intelligens beléptetés, újjlenyomat scanner, újlenyomat leolvasó

intelligensbeleptetesujjlenyomatlolvaso

Ujjlenyomat leolvasás
Az ujjlenyomat általi beléptető rendszerek az egyik legmagasabb biztonsági szintet nyújtják az intelligens otthonok és okos házak világában. Kiváló alternatívát nyújtanak, mivel ujjlenyomat elolvasóval nincs szükség kulcsokra, kódokra, jelszavakra vagy beléptető kártyákra. Az ujjlenyomat leolvasás általi beléptetés hővonal szenzor technológiával együtt garantáltan hamisíthatatlan. Az eszköz méri az ujjlenyomat barázdái közötti hőmérsékletet így másolt vagy levágott újjal nem működik.
intelligens beléptető rendszer, beléptetés, hangvezérlés

intelligensbelepteteshangvezerles

Hangvezérlés
Az intelligens épületautomatikában lehetőségünk van otthonunk funkcióit hang által is vezérelni. A hangvezérlést is hozzá tudjuk kapcsolni az azonosító vagy beléptető rendszerhez, ami komoly kényelmet jelenthet például boltból hazaérkezéskor, hisz nem kell a kulcscsomónkat keresgélni, elegendő kiadni otthonunknak a megfelelő hangparancsot és már nyílnak is az ajtók, majd másik hangparancssal már kapcsoljuk is fel a villanyt.
intelligens beléptető rendszer, beléptetés, rendszámfelismerés, autófelismerés

intelligensbeleptetesrendszamfelismeres

Rendszámfelismerés
Egy okos házban nem kell távirányítóval nyitnunk és zárnunk a garázsajtót és a garázskaput. A rendszer automatikusan felismeri az érkező személygépkocsi rendszámát és annak beazonosítása után magától nyitja a bejárati kapukat, ajtókat. A kamerarendszer számára meg tudunk adni olyan rendszámokat, melyek állandó jogosultsággal rendelkeznek a belépésre vagy olyanokat, melyek számára csak időszakos beléptetést biztosítunk.
távirányítós garázskapu, garázskapu vezérlés, elekromos ajtózár vezérlés

intelligensbeleptetestaviranyitosgarazskapu

Távirányítós garázskapu
Sok házban találkozhatunk távirányítós garázskapuval. Az intelligens épületautomatika abban nyújt többet, hogy a hagyományos távirányító mellett, okos eszközökön (okostelefon, tablet, laptop, PC) keresztül is irányíthatjuk otthonunk kapuit vagy ajtóit. Ez nem azt jelenti, hogy a régen bevált garázskapu nyitó távirányítókat már nem is alkalmazzuk, csak annyit hogy azokat kiegészítjük egy további vezérlési lehetőséggel.
beléptetés, audio kaputelefon, video kaputelefon

intelligensbeleptetesaudiovideokaputelefon

Kaputelefon
Beléptetési szempontból az egyik legrégebbi technológia az audio kaputelefonok használata, az intelligens házak azonban már egy modernebb technológiát alkalmaznak a video kaputelefonokat. Ez vitathatatlanul az egyik legmegbízhatóbb beléptetési eljárás, hisz a video kaputelefon segítségével már nem csak halljuk a hozzánk érkezőket, de látjuk is így könnyebben el tudjuk dönteni, hogy be szeretnénk engedni az érkezőt vagy sem.
azonosítás, beléptetés, kamera rendszer, távfelügyelet

intelligensbelepteteskamerarendszer

Kamera rendszer
A beléptető rendszerek részét képezheti az intelligens kamerarendszer is. A kamerák képét okos eszközünkre továbbítva a világ bármely pontjáról felügyelhetjük otthonunkat. Mozgásérzékelőkkel összekapcsolva csak abban az esetben rögzítsenek, ha valóban aktivitás történik azok látószögében, míg ablaknyitás és ajtónyitás érzékelők által csak abban az esetben készítenek felvételt, ha az ablakok vagy ajtók nyitnak.

előre
belepteto-rendszerek
vissza

intelligenskaputelefonvideo

Videó kaputelefon
Az okos otthonok világában az audio kaputelefonokat felváltották az intelligens IP video kaputelefonok. Egy videokaputelefonon keresztül már nem csak hallani tudjuk a hozzánk érkező vendégeket, de beépített kamerája által már látjuk is a hozzánk érkező vendéget, sőt kommunikálni is tudunk velük. A video kaputelefonok IP alapon továbbítják a jeleket, így azok képét és hangját bármilyen okos eszközünkön (okostelefon, tablet, laptop, PC, stb.) is megjeleníthetjük Android és iOS alapon egyaránt.
intelligens kaputelefon, video kaputelefon, távoli nyitás, kapunyitás, ajtónyitás

intelligenskaputelefonkapunyitas

Kapunyitó gomb
Akár audio kaputelefonról akár intelligens video kaputelefonról beszélünk ha megbizonyosodtunk arról, hogy ki látogatott meg minket a kezelőfelületen található gomb megnyomásával engedhetjük be a hozzánk érkezőket. Egy intelligens kaputelefon által egy gombnyomáshoz több akciót is hozzárendelhetünk, így meg tudjuk adni hogy ne csak a kapu váljon nyithatóvá de azt is, hogy riasztó rendszer kapcsoljon ki a világítás pedig kapcsoljon fel mintegy jelzőfényként segítve a házba való bejutást.
intelligens kaputelefon, video kaputelefon, IP kaputelefon

intelligenskaputelefoncsoportoskapcsolasok

Csoportos kapcsolások
A csoportos kapcsolásoknak köszönhetően egy gombnyomáshoz több funkciót is hozzárendelhetünk. Amikor megérkezik hozzánk valaki a kapunyitó gomb megnyomásával egyidejűleg aktiválhatjuk a kerti világítást, hogy a kaputól a bejárati ajtóig jelzőfényként segítse az épületbe való bejutást. Biztonsági szempontból hasznos lehet ha ezzel egyidejűleg kikapcsoljuk a kerti riasztó rendszert de aktiválva hagyjuk a dolgozó szoba riasztó rendszerét de beépített olvasó modult is tartalmaz a kulcs nélküli beléptetés számára.
intelligens kaputelefon, video kaputelefon, távoli elérés, távoli vezérlés

intelligenskaputelefontavolieleres

Távoli elérés
Ha nem tartózkodunk otthon, IP video kaputelefonunk képét egyenesen továbbíthatjuk a nálunk lévő okos eszközre. Ez kényelmes megoldás lehet ha nem tartózkodunk otthon de szeretnénk tudni ki jön hozzánk vagy ha nem szeretnénk kulcsot vagy belépési kódot adni annak a személynek akit be szeretnénk engedni. Megérkezik hozzánk, becsönget azt mi fogadjuk a telefonunkon vagy tableten és az ajtónyitás gomb megnyomása után már be is tudjuk engedni legyen szó takarítónőről vagy vízvezeték szerelőről.
vezeték nélküli kaputelefon, látószög, fókusz beállítás, IP video kaputelefon

intelligenskaputelefonlatoszog-1

Hatalmas látószög
Az IP video kaputelefonok hatalmas látószöget biztosítanak számunkra, így minden környezeti viszonyhoz megfelelőek. Fókuszuk 20 cm-től a végtelenig terjed, míg látószögük vízszintesen kb. 105°, míg függőlegesen 65°. A valódi üvegből készült lencséjüknek és széles látószögüknek köszönhetően egy intelligens video intercom kaputelefonunk segít, hogy minden esetben garantáltan mindent és mindenkit a lehető legjobb minőségű képen továbbítson számunkra még akkor is ha nem tartózkodunk otthon.
intelligens video kaputelefon, felvétel készítés, IP video kaputelefon távoli felvétel készítés

intelligenskaputelefonfelvetel

Felvétel készítés
IP video kaputelefonunk alapvetően arra szolgál hogy továbbítsa a hívást okos eszközünkre, de megadhatjuk azt is hogy ha nem érünk rá és nem tudjuk felvenni néhány csengetés után, automatikusan készítsen felvételt a várakozóról. Amikor hazaérkezünk vissza tudjuk nézni hogy ki próbált minket elérni de persze igény esetén azt is beállíthatjuk, hogy a video kaputelefon által készített képet rögtön továbbítsa számunkra így ha végeztünk a meetinggel már láthatjuk is azt.

előre
video-es-kaputalefon
vissza

intelligenskaputaviranyito

Távirányítós kapuk
Habár nem intelligens otthon funkció a szó szoros értelmében a távirányítós garázskapu, ennek ellenére még mindig gyakran kérik megrendelőink a hagyományos távirányítós garázskapu vezérlőket. Általában biztonsági szempontok miatt cégünk mindig javasolja is, mivel ha lemerül a telefonunk, a kesztyűtartóban található távirányítóval gombnyomásra akkor is ki tudjuk nyitni a kapunkat.
intelligens kapuk, okos ajtók, telefon kapunyitás

intelligenskapuktelefononvezerles

Telefon - 3G, 4G
Otthonunk ajtóit és kapuit már internetes 3G vagy 4G alapon is nyithatjuk vagy zárhatjuk. Az okos készülékeink internet kapcsolatának segítségével a világhálón küldjük el a jelet otthonunk központi egységének, ami az érvényes utasítás hatására automatikusan kinyitja számunkra a kiválasztott kaput vagy ajtót. A 16 jegyű kód teljes biztonságot kínál.
bluetooth, kapu vezérlés, kapu automatika, ajtó vezérlés

intelligensgarazskapubluetooth

Telefon - Bluetooth
Lehetőségünk van otthonunk kapuit és ajtóit a legtöbb okos eszközben mára már megtalálható bluetooth kapcsolaton keresztül is vezérleni. Az internet alaptól eltérően itt az eszköz hatótávolsága korlátozott, így csak bizonyos távolságból tudjuk nyitni vagy zárni otthonunk ajtóit, kapujait. A bluetooth hatótávolsága eszköztől függően 5m – 50m-ig terjedhet.
proxy chip, proxy kártya, RF ID, badge

intelligensrfidkapukajtok

RFID - Proxy
A kapukat és ajtókat nyithatjuk proxy id kártyákkal és chippekkel is. A proxy egy előre generált kódot használ, ami gyakorlatilag hamisíthatatlanná teszi ezt a fajta beléptetést. Proxy Id használatával nem kell mást tennünk csak hozzáérintjük az olvasó eszközhöz a proxy kártyánkat és máris nyithatóvá válik az ajtó. Hatótávolsága változó, de alapvetően a követlen kapcsolatot igényel.
arcfelismerő kapuk, arcfelismerés ajtók nyitására

intelligensarcfelismeres

Arcfelismerés
Az intelligens otthonok számára már elérhető az arcfelismerés általi beléptetés is. A rendszer kamerák segítségével több pontot is megfigyel, így a tulajdonos érkezése esetén automatikusan nyitható állapotba helyezi a kapukat és ajtókat. Az arcfelismerés helyszíni beléptetést biztosít, így célszerű olyan helyen elhelyezni a kamerákat, ahol a beolvasást kényelmesen el tudjuk végezni.
intelligens beléptetés, újjlenyomat scanner, újlenyomat leolvasó

intelligensujjlenyomatolvasas

Ujjlenyomat leolvasás
Laptopon és telefonokon, már évek óta használják az ujjlenyomat leolvasókat, miért nem használnánk ezt a technológiát intelligens otthonainkban is? A bejáratoknál elhelyezett leolvasó eszköz segítségével ujjunkkat lehúzva azonnali belépési jogosultságot kapunk, aminek hatására már nyílnak is az ajtók és a kapuk. Modern, megbízható és rendkívül biztonságos az ujjlenyomat scanner.
intelligens rendszámfelismerő rendszer

intelligensrendszamfelismerorendszer

Rendszámfelismerés
Egy intelligens épület képes automatikusan kinyitni a garázskaput és a kertkaput érkezésünkkor az autónk rendszáma alapján. Az okos ház központi egységének előre megadhatjuk, hogy mely rendszámok kapnak belépési jogosultságot az épületbe. Rendszámfelismerés által bármilyen távirányító gomb megnyomása vagy kód beírása nélkül tudunk behajtani otthonunkba.
kódbeolvasás, kódbeírás, számkódos beléptetés

intelligenskodbeolvaso

Számkód
A számkódos beléptetés egy klasszikus beléptetési módszer, amit mára már nem csak az ipari felhasználásban használnak, de előszeretettel alkalmaznak lakossági szférában is. Több számkód is kiosztható, így a takarítónő és a kertész is rendelkezhet önálló kóddal, így nem kell ott tartózkodnunk ha be szeretnénk engedni valakit az épületbe, elég elküldenünk számára a napi belépőkódot.
intelligens hangfelismerés, hangfelismerő rendszer, hangazonosítás, hang általi beléptetés

intelligenshangfelismeres

Hangfelismerés
Az egyik legmodernebb beléptetési technika a hang általi vezérlés. Előre megadott személyek hangjainak beolvasása után hangparancs kiadására nyitható állapotba kerülnek a kapuk és ajtók, sőt igény esetén akár automatikusan ki nyílnak azok. Ugyan a hangfelismerést főként belső beléptetésnél használjuk, de nagy hasznunkra lehet bejárati ajtók esetében is és garázskapu nyitása esetében is.

előre
automata-kapuk
vissza

Riasztórendszerek

intelligensriasztorendszerhelysegenkentizonazas

Helységenkénti riasztás
Az intelligens riasztó rendszerekkel beállíthatunk riasztási zónákat azaz riasztási területeket. A kezelőfelület alaprajzára kattintva igény esetén kijelölhetjük, hogy ha nem a teljes épületet hanem annak csak egyes részeit szeretnék a riasztó rendszer megfigyelése alatt tudni. Hasznos lehet abban az esetben, ha ugyan otthon tartózkodunk, de a biztonságunk érdekében a ház udvarát vagy a kerítéssel övezett részt szeretnénk beriasztani.
intelligens riasztó rendszer, okos riasztó, riasztó berendezések

intelligensriasztorendszeregykezelofeluet

Egy kezelőfelület
Az okos otthonokban nem szükséges a riasztó rendszernek külön applikációt telepítenünk okos eszközünkre és kihelyeznünk egy vezérlő egységet falra. Az épületautomatika előnye, hogy minden az otthonunkban található intelligens funkciót így köztük a riasztórendszer és a kamera rendszer is bele tudjuk integrálni az okos otthon kezelőfelületébe. Az egy kezelőfelület könnyen kezelhetővé és átláthatóvá teszi a funkciókat.
intelligens riasztó rendszer, sziréna

intelligensriasztorendszerszirena

Sziréna
Akár intelligens riasztó rendszer akár hagyományos riasztó rendszer a kültéri és beltéri szirénák nagy hasznot jelenthetnek egy behatolás esetén. A sziréna a besurranó tolvajok elriasztása ellen jó alkalmazható módszer. Kisebb betörések esetén már a riasztó hangja is elrettentő erővel hat, míg a kültéri sziréna a szomszédok vagy járókelők figyelmét is felkelti és figyelmezteti őket, hogy az adott épületben betörés történik.
intelligens riasztó rendszer, vezetékes riasztó, vezeték nélküli riasztó rendszer

intelligensriasztorendszervezeteknelkuli

Akár vezeték nélkül is
Ha nem új építkezésről beszélünk, akkor lehet jó választás a vezeték nélküli riasztó rendszer kiépítése. Vezeték nélküli riasztó rendszerek kiépítése kiemelten fontos a gondos és körültekintő kiépítés, mivel a kommunikáció továbbítására szolgáló rádió frekvenciás jeleket az alap terület illetve a falak vastagsága nagymértékben befolyásolja. Csak abban az esetben javasoljuk ezt a megoldást, ha szakember véleménye alapján a riasztó rendszer garantáltan működni fog.
intelligens riasztó rendszer, távfelügyelet

intelligensriasztorendszertavolifelugyelet

Távfelügyelet
Ha otthonunkat még nagyobb biztonságban szeretnénk tudni, intelligens riasztó rendszerünket összekapcsolhatjuk távfelügyelettel is. Távfelügyelet esetén a riasztó rendszer értesítést küld a behatolás tényéről egy általunk előre kiválasztott és szerződéses távfelügyeleti szervnek, akik a riasztás beérkezését követően ki tudnak szállni a helyszínre és segíteni tudnak megőrizni otthonunk biztonságát fizikai jelenlétükkel is.
intelligens riasztó rendszerek, behatolás hely, helymeghatározás

intelligensriasztorendszerriastasihelymeghatarozasa

Helymeghatározás
Az intelligens riasztó rendszerek egyik előnye, hogy mozgásérzékelőkkel és jelenlét érzékelőkkel összekapcsolva másodpercre pontosan meg tudja határozni a behatolás helyét. Ez nagy segítség lehet nagy alapterületű ingatlanok esetében. Ha a kivonuló szolgálat kiérkezik, nem kell keresniük hogy hol történt pontosan a behatolás, hanem a központi alaprajzon egyenesen oda tudnak érkezni, ahol a betörés történt.
vezeték nélküli riasztó rendszer, felhasználói jogosultságok

intelligensriasztorendszerfelhasznaloijogosultsag

Felhasználói jogosultságok
Ahogy cégünk tulajdonosa szokta mondani “Minden csak programozás kérdése!”. Egy intelligens riasztó rendszer számára megadhatunk jogosultsági szinteket, hogy melyik területet riaszthatja be vagy inaktiválhatja annak megfigyelését kóddal, ujjlenyomattal vagy okos eszközzel. Ez a jogosultsági szintenkénti felosztás hasznos lehet, ha többen használják az épületet, így számukra külön zónákat is beállíthatunk.
legbiztonságosabb riasztó rendszer, legjobb riasztó rendszerek

intelligensriasztorendszerteljeszarasfunkcio

Teljes zárolás
Az intelligens riasztók képesek igény esetén akár “rabul is ejteni” a behatolót. Programozhatóságának köszönhetően meg tudjuk számára adni, hogy ne adjon ki semmilyen riasztó hangot, hanem zárja be az épületet összes kifelé vezető útvonalát. Bezárhatjuk a kapukat, ajtókat, lehúzhatjuk a redőnyöket és igény esetén akár még az áramköröket is letilthatjuk addig a pontig, amíg a kivonuló szolgálat meg nem érkezik.
riasztó rendszer, sms, telefon hívás

intelligensriasztorendszersmsertesites

Hívás és sms küldés
Egy okos otthon igény esetén képesek értesítést küldeni akár sms akár hagyományos telefonhívás formájában is több előre megadott számra. Ennek a fajta értesítésnek a legfőbb előnye, hogy nem szükséges hozzá internet kapcsolat, mert a hagyományos formában juttatja el hozzánk otthonunk a figyelmeztető felhívást. Sms és telefonos híváson keresztül nem csak értesítéseket lehet fogadni, de aktiválni is lehet riasztó rendszerünket.
riasztó rendszer, távoli vezérlés

intelligensriasztorendszertavolivezerles

Távoli vezérlés
Az intelligens otthonokban használt intelligens riasztórendszerek egyik nagy előnye, hogy aktív internet kapcsolat esetén távoli elérést biztosít a világ bármely pontjáról. Ha elfelejtettük bekapcsolni a riasztó rendszert ezt megtehetjük távolról is bármilyen okos eszközön keresztül legyen az okostelefon, tablet vagy számítógép. Természetesen az intelligens rendszerek iOS és Android alapú eszközökön keresztül is vezérelhető.
riasztó rendszer, ablaknyitás érzékelő, ajtónyitás érzékelő

intelligensriasztorendszerablaknyitasajtonyitaserzekelo

Ablaknyitás, ajtónyitás
A riasztó rendszereket összekapcsolhatjuk ablaknyitás és ajtónyitás érzékelőkkel is. Abban az esetben ha a nyílászárók nyitott állapotba kerülnek a riasztó automatikusan bekapcsol és működésbe lép a sziréna valamint riasztó üzenetet küld az előre beállított eszközökre. Az értesítés történhet sms-ben, telefonhívás formájában vagy akár egyszerű riasztó üzenetben az okos rendszer alkalmazáson keresztül.
vízkiömlés érzékelő, vízkiömlés érzékelés, túlfolyás érzékelés

intelligensotthonvizkiomleserzekelorendszer

Vízkiömlés érzékelés
A vizes helységekbe Megrendelőink gyakran kérnek vízkiömlés érzékelők elhelyezését. A vízkiömlés érzékelőket elhelyezve azonnali értesítést kapunk ha az adott helységben víz jelenik meg a talajon. Egy okos otthonban lehetőségünk van nem csak értesítést kapni erről, de akár el is zárhatjuk az adott helységben a vízellátást addig a pontig, amíg le nem ellenőriztük a jelzés okát és meg nem szüntettük a vészhelyzetet.
füstérzékelő, füstérzékelés, füst jelzés, füst jelző rendszer

fusterzekelesintelligensokosriasztorendszer

Füstérzékelés
A hagyományos riasztó rendszerek esetében a füstérzékelők rendszerbe történő integrálása nem számít újdonságnak, így ez a funkció nem maradhat el egyetlen okos otthon vagy intelligens ház riasztó rendszeréből sem. Amivel egy okos riasztó rendszer többet nyújt számunkra az a távoli riasztó, aminek köszönhetően bárhol is legyünk a világban okos otthonunk pontosan meghatározza hol észlelte a füstöt és a szükséges intézkedést is felajánlhatja.
riasztó rendszer, mozgásérzékelő, jelenlét érzékelő

intelligensriasztorendszermozgaserzekelo

Mozgásérzékelő, jelenlét érzékelő
A hagyomány riasztó rendszerek mozgásérzékelőkkel és jelenlét érzékelőkkel figyelik meg a számukra kijelölt területet. A mozgásérzékelők csak fizikai mozgás hatására lépnek működésbe, míg a jelenlét érzékelők jóval érzékenyebbek és a helységben a zajokat is figyelik. A jelenlét érzékelők napjaink legbiztonságosabb érzékelői, melyek teljes biztonságot kínálnak, átjutni rajtuk gyakorlatilag lehetetlen.
riasztó rendszer, jelenlét szimuláció, otthonlét szimuláció

intelligensriasztorendszerjelenletszimulacio

Jelenlét szimuláció
A jelenlét szimuláció az okos házak egyik legfontosabb biztonságtechnikai tulajdonsága. Egy gomb megnyomásával a házunkat automatikusan beriasztjuk, ami távollétünkben olyan akciókat képes végezni mintha otthon lennénk. Előre megadott időpontokban felkapcsolja az egyes világítási köröket, fel-le húzza a redőnyöket vagy ki-be kapcsolja az öntöző rendszerünket, de mindez nem befolyásolja a riasztó rendszer működését.

előre
energiatakarekossagintelligensotthonokoshazepuletautomatika

Energiatakarékosság okos házban, intelligens otthonban, épületautomatizálás által

Az intelligens rendszerek használatának egyik legfontosabb tulajdonsága a kényelem és a biztonság mellett az energiatakarékosság. Az energiatakarékosság a jövő épületeiben az egyik olyan elvárt tulajdonság mely nélkülözhetetlen az energiagazdálkodás és a fenntartató fejlődés érdekében.

Az okos épületekben használt mozgásérzékelők összehangolt és automatikus viselkedésének köszönhetően minden olyan energiafelhasználás kiszűrhető, amely nem szükségleteinket szolgálják. Így akár 50-70%-os energia- és költségmegtakarítás érhető el a legtöbb területen.

A rendszer képes kikapcsolni az égve felejtett világítást, szabályozni a fűtést azokban a helységekben ahol nem tartózkodik senki, így meggátolva a felesleges fogyasztást. Az okos, önállóan működő épületek már nem csak a futurisztikus elképzelések, napjainkra elérhető technológiákká váltak. Miért ne használnánk, ha azt elérhető áron beszerelhetjük épületeinkbe és velük pénzt, időt és energiát tudunk megtakarítani.

Intelligens rendszer megtérülés

Gyakran fordulnak hozzánk megrendelőink azzal a kérdéssel, hogy a smart home rendszerekkel mennyi energiát tudnak megspórolni. Az intelligens épületek rendszereinek kiépítése minden bizonnyal nagy befektetésnek tűnhet azonban nem szabad elfelejtkezni, hogy mennyi területen vagyunk képesek a költségek csökkentésére az épületautomatizálás segítségével.

A legnagyobb megtakarítást az elektromos áram és a fűtési költségek területén érhetjük el, így bátran állíthatjuk amellett hogy rövid időn belül – átlagosan 2-3 év alatt – visszahozzák a befektetett árat, kényelmesebbé teszik életünket, lakhatóbbá és biztonságosabbá teszik otthonainkat a mindennapokban.

Hogy megéri-e az épület automatizálást választani?

A válaszunk egyértelműen igen! Bízzon meg bennünk, nem azért ajánljuk a smart home rendszereket, mert mi forgalmazzuk azokat, hanem azért mert hisszük, hogy jobbá tesszük velük életét! Az épületautomatizálás által vezérelt intelligens otthonok legfőbb előnye pont az, hogy rengeteget energiát és ezzel pénzt lehet megtakarítani. Napjainkban nagy divatja van a LED fényforrásoknak. Egy lakásban könnyedén lecserélhető az összes világítótest LED technológiára, ami egy nagyon fontos része az épületautomatizálásnak ezért álljunk is itt meg egy kicsit.

Miért is javasoljuk a LED világítást az okos házakba? Nem csak korszerűbb és szabályozhatóbb de sokkal energiatakarékosabb a LED világítás mint a hagyományos halogén világítás. Míg egy hagyományos 60 wattos izzóval 900 lumen fénykibocsájtást tudunk elérni és élettartama körülbelül 1000 órára tehető, addig 900 lumen fénykibocsájtást egy 10 wattos LED izzóval el tudunk érni 15 000 órás élettartammal. A különbség magáért beszél, hogy az épület automatizálás során nem csak kényelmet kapunk, hanem rengeteg energiát és pénzt is megspórolunk. És pont ez a legfőbb ok amiért megrendelőink az épület automatizálás mellett döntenek.

Energiatakarékos funkciók egy okos otthonban és intelligens épületben

 • – világításvezérlés (fényérzékelés, mozgásérzékelés, időzített kapcsolás, stb.)
 • – fűtésvezérlés (időzített programok, gázszabályzás, stb.)
 • – hűtésvezérlés
 • – vízfogyasztás

Okos otthon rendszerek kialakítása intelligens épületautomatika segítségével

Az épületautomatizálás területén az intelligens rendszerek kialakításánál különbséget kell tennünk a kialakítás módját illetően. RF rendszerek esetében az eszközök vezeték nélkül, rádiófrekvenciás úton kommunikálnak egymással, így egyes moduleszközeik bontási munkák nélkül is telepíthető. BUS-os vezérlési rendszerek esetén a hagyományos kábelek helyett olyan BUS kábelt használunk, amin keresztül képesek a modulok kommunikálni egymással. Ugyan árak szempontjából nincs ejelntős eltérés a két rendszertípus között azonban fontos már a tervezés idejében mérlegelni hogy a jövőben milyen funkciókkal szeretnénk bővíteni a rendszert.

Okos otthon -BUS rendszerek

A BUS vezetékes (buszos) villanyszerelési megoldás a teljes felújítás előtt álló vagy épülő ingatlanok (irodák, lakások, családi házak, szállodák, éttermek stb.) számára ajánlunk. A BUS kialakítás esetében a kommunikáció egy érpáron, két réz vezető huzalon keresztül zajlik, ami biztosítja a távoli vezérlés lehetőségét és az eszközök egyedi beállításának lehetőségét. A telepített okos eszközök bináris jelsorozatok által tartják a kapcsolatot a központi vezérlő egységgel, így végrehajtva a program utasításait. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a BUS rendszer kialakítása valamivel költségesebb, mint az RF rendszereké, mivel olyan járulékos költségek is terhelik, mint a hosszabb telepítésből származó magasabb munkaerő költség és a kábelek költsége. A BUS rendszer számára nem szükséges más bővítő modul és a fogyasztás is alacsonyabb sőt egy esetleges meghibásodás esetén az okos rendszer javítását távkapcsolaton keresztül is tudjuk biztosítani.

 • újépítésű és felújítás előtt álló ingatlanok számára
 • kommunikációt nem befolyásolják külső tényezők, rendkívül stabil rendszerek
 • folyamatos korlátlan szintű bővíthetőség akár RF eszközökkel is
 • kétvezetékes kábel egy érpárban, így könnyedén elvezethető minden helyen
 • korlátlanul kombinálható vezérlési felületek
 • vezérlés okostelefon, tablet, számítógép, kapcsolók és kézi irányítók segítségével
 • a kábelrendszer utólag is szabadon bővíthető de RF eszközök is illeszthetőek
 • időjárásjelző rendszerek is hozzákapcsolhatóak a rendszerhez
 • környezetkímélő megoldásokat kínál az intelligens épületek számára
 • energiatakarékos megoldások maximális támogatása
 • modern multimédiás vezérlési kezelőfelületek

Okos otthon - RF rendszerek

Az RF rendszer a rádiófrekvenciás eszközök közötti kommunikációra utal. A vezeték nélküli kapcsolat a legmodernebb villanyszerelési megoldások közé tartozik, amit napjainkban az intelligens épületautomatizálásban használnak. Mivel a rendszereszközök egy eLAN router segítségével kommunikálnak egymással a folyamatos bővítés lehetősége biztosított. Az intelligens épületautomatizálási rendszerek szintén tartalmaznak egy központi egységet, mint minden más rendszer, a nagy különbség azonban, hogy nincs szükség fölösleges kábelek felhasználására, mivel a rendszer egy sajátos hullámhosszon kommunikál és irányítja a különböző fogyasztókat, így a BUS rendszerrel szemeben az RF rendszer semmilyen bontási munkát nem igényel. Az eszközök vevő egységeit aktoroknak hívjuk, melyek közvetlenül telepíthetőek az erre alkalmas szerelvénydobozokba, kapcsolókba vagy elosztókba. Az intelligens RF rendszerek hatótávolsága nem végtelen, a gyártók maximum 1 km-es távolságban javasolják azt.

 • felújítás és kisebb alapterületű épületek számára ajánljuk
 • minimális kábelezés szükséges, a legtöbb eszköz rádiós úton kommunikál
 • stabil kommunikáció, ipari rádiófrekvencia használata
 • kisebb bontási és építési munkák által telepíthető moduleszközök
 • az eszközök bármikor szabadon áthelyezhetőek
 • folyamatosan bővíthető rendszer adókkal és vevőkkel
 • kombinálható vezérlési felületek
 • vezérlés okostelefon, tablet, számítógép, kapcsolók és kézi irányítók segítségével
 • vezeték nélküli érzékelők (füst, mozgás, stb.) illesztése
 • fiatalos és exkluzív megjelenésű kezelőfelületek és taszterek
Loxoneokosotthonrendszerekfelepitese

Okos ház csomagok

Válasszon előre elkészített okosház csomagajánlataink közül és okosítsa otthonát előre összeállított smart home rendszereinkkel. Az általunk telepített okos otthon csomagok modulárisan bővíthetőek, így később további intelligens ház funkciókkal lehet kiegészíteni már meglévő rendszerét, akár vezetékesen akár vezeték nélküli megoldásokkal. Az intelligens ház rendszerek Android és iOS operációs rendszerekkel is használhatóak, funkcióik okostelefon, tablet, PC és smart TV segítségével is vezérelhetőek interneten keresztül a világ bármely pontjáról. A következőkben általunk bemutatott okos ház csomagok általános rendszereket tartalmaznak, azonban egyedi igény esetén a későbbiekben személyre szabott funkciókkal bármikor szabadon tovább bővíthetőek.

A feltüntetett okos ház csomagok tájékoztató jellegűek a teljes összeg egyedi igények esetén változhat. Az intelligens otthon csomagok nem tartalmazzák a telepítés és a programozás díját csak viszonyítási sávban hatáorzzák meg azt. Áraink magyar forintban (HUF) értendő nettó árak, melyek az általános forgalmi adót (ÁFA) nem tartalmazzák. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.

intelligensepulethazotthontavolivezerleseleres

Okos otthonok távoli vezérlése

Az épületautomatizálás technológiái által kialakított épületek köznapi nyelvben okos házak, okos otthonok vagy intelligens házak, intelligens otthonok néven váltak ismertté, melyek aktív internet kapcsolat hasznnálatával lehetőséget biztosítanak a távoli vezérlésre és távoli elérésre a világ bármely pontjáról. Az épületautomatizált otthonok alap elképzelése, hogy intelligens rendszerek segítségével képesek vagyunk összekapcsolni az épületben található elektromos vagy elektromosan irányítható berendezéseket és egy felületről irányíthatjuk azokat.

A mobiltelefonok elterjedésével a GSM hálózatok által adta lehetőségek kihasználása kézenfekvővé vált. Megjelentek az okostelefonok az emberek mindennapi életének részeként minden pillanatban velük van így az internet és a smart home rendszerek összekapcsolásával lehetőségünk nyílik épületeinket távolról irányítani. Az okostelefonokon keresztüli lakásvezérlés szempontjából alapvetően fontos ismernünk az elérendő épület IP címét, amelyen keresztül el tudjuk érni a routert.

A napjainkban használt épületautomatizálási rendszerek beépített webserverrel rendelkeznek amit vagy modulárisan a webserver tartalmaz vagy külön egységként kell integrálni az intelligens rendszerbe.

Az intelligens rendszerek az egyes alrendszerek által válnak igazán kompletté. Ilyen alrendszerek lehetnek a háztartási berendezések rendszerei, az épületgépészeti rendszerek vagy az olyan irányításra alkalmas eszközök mint okostelefonok, táblagépek, laptopok vagy smart TV-k.

A mindennapos használattal és működéssel kapcsolatos teendők ellátása (főként a tulajdonosok számára fontos feladatok)

 • – szabályozás és működés ellenőrzése
 • – kapcsolások és vezérlések irányítása
 • – szabályzások paramétereinek módosítása

Távoli kapcsolat az intelligens rendszerrel (rendszergazdák számára fontos lehetőségek)

 • – rendszer programozás és programok módosítása
 • – hibák feltérképezése és javítása
 • – eszközök cseréje és további eszközökkel való bővítés biztosítása
 • – szükséges firmware programok frissítése
 • – szoftverkarbantartás

Az épületautomatizálás általi távoli vezérlésnek több célja van, de alapvetően olyan programokat használnak, melyek segítik az épületek energiatakarékosabb, biztonságosabb és kényelmesebb kezelhetőségéhez.

Gyakorlatilag bármilyen program kialakítható és a rendszer tovább bővíthető.

Az okos otthonok vagy intelligens házak alapvető céljai a következők lehetnek:

 • – vezérlés – készülékek vezérlése azaz ki és be kapcsolás
 • – szabályzás – az egyes funkciók indítása, leállítás vagy módosítása
 • – ellenőrzés – funkciók vezérlése és szabályozás távolról, állapotok lekérdezése
 • – programozás – az intelligens épületautomatizált rendszerek távoli programozás.

Egy okosház a benne kialakított intelligens rendszernek köszönhetően biztosítja, hogy a különböző részfunkciók többféle logikai kapcsolat formájában kombinálhatóak legyenek, így létrehozva egy olyan mesterséges intelligencia szintet amit már intelligens otthonnak nevezhetünk.

Távoli vezérlésv

Az épületautomatizálás legfőbb előnye mindazok mellett, hogy energiatakarékos, költség hatékony az, hogy a világ bármely pontjáról bármikor vezérelni tudjuk házainkat, épületeinket. Az épületeknek az összes funkciója, köszönhetően a központi vezérlőegységen keresztül történő kommunikációnak, mind-mind ugyan azon a szoftveren belül érhető el. A távoli vezérlés, távoli elérést az okos eszközre telepített szoftveren keresztül hajtjuk végre, de erről a platformról a későbbiekben lesz szó. Tehát minden egyes elem vezérelhető, némelyik programozható is. Mit is értünk ez alatt? A programozáson nem a generális programozást értjük, hanem a különböző időzítők használatát, beállítását. A távoli vezérlés funkcióba pedig bele tartozik minden funkció mely hardveriálisan megtalálható az épületben. Legyen szó intelligens világításvezérlésről, automatafűtés vezérlésről, rendszer központú szellőztetésről. Távolról szintén tudjuk vezérelni a riasztórendszerünket.

Távirányítás és épületautomatika

A távirányítás, mint funkció kisebb távokon kisebb eszközökben már régóta a kényelmünket szolgálják. Gondoljuk a különböző távirányítóval működő eszközökre, mint például, televíziók, légkondicionálók. Az épületautomatizálás esetében viszont annyi a különbség, hogy nincs meghatározott távolság, tehát mint említettük bármikor, bárhonnan elérhető az egész épület. Többek között különbség még az is, hogy a kisebb rendszerek, mint például tévé távirányítók infravörös, mágneses vagy más hullámokkal teszik lehetővé a vezérlést, a távirányítást, ebből következik, hogy a távirányításuk hatótávolsága igen korlátozott. Ezzel szemben az épületautomatizált rendszer, az interneten keresztül kommunikál. Tehát mindenki számára nyilvánvalóvá válik, az interneten, a világhálón korlátlan kommunikáció, korlátlan távoli vezérlés jön létre. Az épületautomatizálás nagy előnye, hogy nem kell a közelében lenni házunknak mégis bármikor vezéreljük azt a világ bármely pontjáról.

Távoli hozzáférés

Jogosan merül fel a kérdés mindenkiben, hogy miért teszünk különbséget a távoli vezérlés, valamint a távoli hozzáférés közt. A távoli vezérlés, ahogy azt az előzetes részekben tárgyaltuk, minden esetben házunk távoli irányítását foglalja magában. A különböző funkciók, kapcsolók irányítását, ki-bekapcsolását. A távoli hozzáférést pedig a felügyeleti mód miatt szükséges megkülönböztetni a távoli vezérléstől. A távoli hozzáférés tehát távoli felügyeletet, jelentős szerepe van a riasztórendszer működésében, valamint a kamerarendszer működésében. A kamerarendszer képét úgynevezett live stream-ben kapjuk meg okos telefonunkra, táblagépünkre, számítógépünkre. Mit is jelent ez? Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy ami a házban történik, mi azt látjuk távolról is valós időben. Természetesen némi csúszás fellép, de ezek csak pár másodperces csúszások, ami a kamerarendszer esetében melyet több ezer kilométer távolságból nézünk teljes mértékben elhanyagolható.